Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Η δανειακή σύμβαση «κουρεύει» τις εφημερίες!


Παγώνουν αύριο τα νοσοκομεία όλης της χώρας από την απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), εξαιτίας της νέας περικοπής των εφημεριών στα νοσηλευτικά ιδρύματα. 

  Οι γιατροί διαμαρτύρονται για αιφνιδιαστική διάταξη που προστέθηκε την τελευταία στιγμή από τον υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο στο νομοσχέδιο που βρίσκεται προς συζήτηση στη Βουλή  και με την οποία μειώνεται κατά 17% το ωρομίσθιο αποζημίωσης των εφημεριών!
Συγκεκριμένα όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δ.Βαρνάβας, «ο συντελεστής για τον υπολογισμό του κόστους εφημεριών πέφτει από 0,0059 που είναι σήμερα σε 0,0049 ώστε, όπως αναφέρεται στην Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, να προκύψει περικοπή του συνολικού κονδυλίου εφημεριών κατά 50 εκατ. ευρώ».
Αρχικά κυκλοφορούσε στο υπουργείο Υγείας το σενάριο να μειωθούν οριζοντίως κατά 17% τα κονδύλια που διατέθηκαν στα Νοσοκομεία, ώστε να προκύψει αθροιστικά περικοπή της τάξης των 50 εκατ. ευρώ. «Ο Α. Λοβέρδος σε συνεργασία με τον Ε. Βενιζέλο επέλεξαν τη διαχρονική περικοπή, φροντίζοντας με την αλλαγή συντελεστή να παγιώσουν πως οι εφημερίες θα μένουν πάντοτε κατά 17% φτηνότερες» σημειώνει ο κ.Βαρνάβας.
Έτσι η ΟΕΝΓΕ προκήρυξε απεργία αύριο Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου αντιδρώντας στη συγκεκριμένη ρύθμιση, αλλά και για τις γενικότερες αλλαγές στο ΕΣΥ όπως η  συγχώνευση των οργανισμών, η ρύθμιση για τη συνταγογράφιση με βάση τη δραστική ουσία και η αναγκαστική συνταγογράφιση γενοσήμων. 
Κατά την απεργία θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια στις 11πμ στο υπουργείο Υγείας και στην περιφέρεια στις κατά τόπους ΔΥΠΕ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Εγγραφο γ.γ. κ. Πολύζο για τις εφημερίες Δεκεμβρίου 2011

http://www.ygeianet.gr/box/cal/28178.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου