Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ


http://www.eopyy.gov.gr/Έγγραφα%20ΕΟΠΥΥ/Νέα%20-%20Ανακοινώσεις%20-%20Δελτία%20Τύπου/ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΑ%20ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ%20ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ%2020-02-2012.pdf

http://www.eopyy.gov.gr/Έγγραφα%20ΕΟΠΥΥ/Νέα%20-%20Ανακοινώσεις%20-%20Δελτία%20Τύπου/ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΑ%20ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ%20ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ.xls

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, μόνο τα διαγνωστικά εργαστήρια της λίστας μπορούν να δέχονται ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, η οποία θα αναρτάται σε όλα κέντρα του ΙΚΑ-ΟΠΑΔ-ΕΟΠΥΥ. Έχει προκληθεί αναστάτωση Πανελλαδικά, διότι πολλά εργαστήρια που έχουν στείλει δηλώσεις στον ΕΟΠΥΥ, είναι εκτός λίστας.
Ενημερώθηκε άμεσα η ΠΟΣΙΠΥ,  κλιμάκιο της οποίας διενεργεί αυτή τη στιγμή σύσκεψη με τον κ Σουλιώτη και τον κ. Δημόπουλο (γγ..ΥΥΚΑ). 
Για οτιδήποτε νεώτερο, θα υπάρχει αντίστοιχη ενημέρωση.
------------------------------------------------------------------
Κατά τη συνάντηση της ΠΟΣΙΠΥ με τον κ. Σουλιώτη, υπήρχε η διαβεβαίωση από τον ίδιο, ότι η σημερινή λίστα των εργαστηρίων δεν είναι η τελική και θα επικαιροποιηθεί εντός 2-3 ημερών.
Στο ίδιο χρονικό διάστημα, θα δοθούν οι οδηγίες υποβολής των παραπεμπτικών του Ιανουαρίου του 2012.
Ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών του ΕΟΠΥΥ πρόκειται σύντομα να αλλάξει, με αύξηση της συμμετοχής του ασθενούς στις εργαστηριακές εξετάσεις στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια μάλλον της τάξεως του 25%.
Για τα δεδουλευμένα ειπώθηκε ότι έχει πραγματοποιηθεί νομοθετικά η ανάληψη υποχρέωσης από τον ΕΟΠΥΥ των χρεών, χωρίς να υπάρχει ρητή δέσμευση για το χρόνο απόδοσής τους.

Μαστοράκου Αννα
Μέλος ΔΣ ΠΟΣΙΠΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου