Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Προσφυγή γιατρών στο ΣτΕ


«Ρήγμα στο ΕΣΥ» θα αποτελέσει η ένταξη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας των γιατρών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σύμφωνα με την προσφυγή που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η «Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς».

Όπως αναφέρεται στην προσφυγή, η από 13.12.2012 απόφαση του υπουργού Υγείας που προβλέπει τη μεταφορά στο ΕΣΥ των γιατρών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αντίκειται σε διατάξεις του Συντάγματος και για αυτό θα πρέπει να ακυρωθεί. 

Στην προσφυγή επισημαίνεται -μεταξύ άλλων- ότι οι γιατροί του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, οι οποίοι έχουν μειωμένο ωράριο και δικαίωμα διατήρησης και εκμετάλλευσης ιδιωτικού ιατρείου, εντάχθηκαν στο ΕΣΥ χωρίς να πληρούνται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις. 

Από την άλλη πλευρά, όπως τονίζεται, οι γιατροί του ΕΣΥ οι οποίοι προσλήφθηκαν και υπηρετούν σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, μετά την επιλογή τους από τα αρμόδια συμβούλια, είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ενώ διορίστηκαν σε κενή οργανική θέση του ΕΣΥ και προάγονται στον ανώτερο βαθμό ύστερα από κρίση συμβουλίου.
Αντίθετα, για τους γιατρούς του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα λαμβάνεται υπ’ όψιν για την ένταξή τους σε βαθμούς του ΕΣΥ μόνο η προϋπηρεσία από τη στιγμή που πήραν την ειδικότητά τους, η οποία έχει ως αφετηρία την ημερομηνία λήψης της ειδικότητάς τους. 

1 σχόλιο:

  1. Οι γιατροί που προέρχονται απο τα Νοσοκομεία ΙΚΑ και εντάχθηκαν στα Νοσοκομεία υποδοχής διατηρούν τη συμβαση τους για 27 ωρες απασχόληση και διατηρούν ιατρείο αλλά :
    ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
    ΜΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 1200 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ
    ΕΧΟΥΝ ΚΡΙΘΕΙ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΝΤΑΙ
    ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ
    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΑ

    ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ

    Ε. ΜΠΙΛΙΡΑΚΗΣ
    ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΙΜΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή