Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Μέτωπο γιατρών, φαρμακοποιών.Ενάντια στη φαρμακευτική πολιτική της κυβέρνησης



Ευρεία σύσκεψη των προέδρων Ιατρικών, Οδοντιατρικών και Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας έγινε την Τρίτη στα γραφεία του ΙΣΑ.
Ειδικότερα, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της επικείμενης ψήφισης του Σχεδίου Νόμου που κατατέθηκε από το υπουργείο Υγείας. Όπως τόνισαν, το Υγειονομικό Μέτωπο για τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας τάσσεται υπέρ του εξορθολογισμού της υγειονομικής δαπάνης και της εξοικονόμησης πόρων, θα αντισταθεί όμως ενάντια σε κάθε μέτρο που υποβαθμίζει ή θέτει σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία. Γενόσημα φάρμακα, δοκιμασμένα στην κλινική πράξη, μέσα από μελέτες βιοδιαθεσιμότητας και κλινικής αποτελεσματικότητας, είναι αποδεκτά, απορρίπτεται όμως ως δυνάμενη να θέσει σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία η αθρόα εισαγωγή γενοσήμων φαρμάκων αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας με άτακτο τρόπο και χωρίς προηγούμενη κλινική μελέτη και εφαρμογή, με μόνο στόχο τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.
Οι Κλάδοι ενωμένοι διακήρυξαν την αντίθεσή τους στις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο των Νοσοκομείων, που υποβαθμίζει και τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη στη χώρα μας. Αρχές Μαρτίου ξεκινούν συνελεύσεις των Φορέων, προκειμένου να προσδιοριστεί το κοινό πλαίσιο δράσης ενάντια στην επικίνδυνη φαρμακευτική πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου