Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΙΚΙ ΠΙΣ



Η ΝΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΙΣ (Ν.Ι.ΚΙ. ΠΙΣ) ευχαριστεί θερμά όλους τους συναδέλφους που με την ψήφο τους την ανέδειξαν δεύτερη δύναμη. Αισθανόμαστε όμως ιδιαίτερα την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους Προέδρους και Εκλέκτορες των Ιατρικών Συλλόγων της Χώρας για την μαζική συμμετοχή τους στις εκλογές, γεγονός που αποδεικνύει για μια ακόμα φορά πως χρειαζόμαστε ένα δυναμικό και αξιόπιστο Δ.Σ. στον ΠΙΣ, για την άμεση διεκδίκηση των οξυμένων και συσσωρευμένων προβλημάτων μας με προγραμματισμό και στοχευμένες δράσεις. 
Σ’ αυτούς που μας τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και σ’ αυτούς που μετά από δεύτερη σκέψη προσδοκούν και εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε μας, υποσχόμαστε πραγματική ενότητα, αξιοπιστία, ανανέωση ιδεών, δουλειά, συλλογικότητα, σχεδιασμό, στρατηγική και μέγιστη αποτελεσματικότητα. Γι’ αυτό και η αξιολόγησή μας τα επόμενα τρία χρόνια θα πρέπει να είναι αυστηρή και διαρκής.
Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, διεκδικήσαμε και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μια νέα πορεία για τον ΠΙΣ, με κύριο άξονα την προάσπιση των επαγγελματικών και επιστημονικών δικαιωμάτων όλων των γιατρών.
Όσον αφορά την συγκρότηση του Δ.Σ. του ΠΙΣ σε σώμα, το Προεδρείο που προέκυψε δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τις έννοιες της αντιπροσωπευτικότητας και της αναλογικότητας. Απλά, αποτελεί προϊόν άδηλης συνεννόησης ετερόκλητων συνδικαλιστικών δυνάμεων, που λειτουργούν με προσχηματικούς αποκλεισμούς, χωρίς να έχουν καμία συνοχή στα αιτήματα που προεκλογικά είχαν καταθέσει στο ιατρικό σώμα. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το χαμαιλεοντισμό που διέπει τις συνδικαλιστικές πρακτικές ορισμένων παρατάξεων, που από τις έντονες   αντιμνημονιακές κορώνες, μεταπηδούν με μεγάλη ευκολία σε συμμαχίες μ’ αυτούς που καταγγέλλουν καθημερινά στην κεντρική πολιτική σκηνή. Παράλληλα δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως κάποιοι άλλοι, τυφλωμένοι μάλλον από το πάθος της καρέκλας και αγνοώντας τον ευρύτερο χώρο που τους ανέδειξε, προχώρησαν ακριβώς στις ίδιες τακτικές που πριν τρία χρόνια δημόσια είχαν καταγγείλει.
Η Ν.Ι.ΚΙ. ΠΙΣ αποστασιοποιείται από όλα αυτά και κυρίως από τα πρόσωπα που συνεχίζουν να παραπλανούν το ιατρικό σώμα προς μεγάλη μας απογοήτευση.
Διακηρύσσουμε για μια ακόμα φορά πως δέσμευσή μας είναι η συνέχιση του αγώνα για τις αρχές και τις αξίες που οδήγησαν στην ίδρυσή της παράταξής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου