Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Τι «τρώει» το μνημόνιο την τελευταία στιγμή από την υγεία!

 
Την υγεία φαίνεται πως χτυπούν περισσότερο οι δανειστές μας καθώς ζητούν το μεγαλύτερο μέρος των 3,2 δις ευρώ που πρέπει να περικοπούν άμεσα με εφαρμοστικούς νόμους, να προέρχεται από την υγεία. 
  
Φάρμακα, προμήθειες, υπερωρίες αλλά και άλλα πολλά μπαίνουν στο στόχαστρο της Μέρκελ και της τρόικας προκειμένου να δώσουν το τελικό πράσινο φως για το νέο δάνειο που αναμένουμε. 
 
Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες στον εφαρμοστικό νόμο που θα πρέπει να ψηφίσει η βουλή θα περιλαμβάνονται όλοι οι τομείς από τους οποίους θα πρέπει να περισταλούν δαπάνες. 
 
Από την υγεία κόβονται φάρμακα 1 δις ευρώ που θα προέλθουν κυρίως από τη μείωση των χορηγούμενων φαρμάκων μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, από τις νέες μειώσεις των τιμών στα σκευάσματα αλλά και από τις μεγάλες εκπτώσεις που θα πρέπει να κάνουν οι φαρμακοποιοί μέσω του rebate. 
 
Ψαλίδι θα πέσει και στα υλικά των νοσοκομείων καθώς οι προμήθειες θα πρέπει να μειωθούν δραστικά. 
 
Και από την ενοποίηση των κλάδων υγείας όμως και την ένταξη όλων των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ, ο Ανδρέας Λοβέρδος ευελπιστεί να εξοικονομήσει κονδύλια. Αν θα τα καταφέρει; Ο χρόνος θα το δείξει… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου