Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

«Στις δικές τους χώρες να τα πουλήσουν αυτά τα φάρμακα οι τροϊκανοί»!


  • Ουρ. Παπαδάκη-Παπανδρέου: Εχω δουλέψει στην Ινδία και έχω δει σε τι υπόγεια παρασκευάζουν τα ανώνυμα γενόσημα
  • Π. Κουρουμπλής: Η τρόικα δολοφονεί την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, κατ’ εντολήν των πολυεθνικών του φαρμάκου
  • Θ. Γιαννόπουλος: Ερχονται αθρόες απολύσεις

«Στις δικές τους χώρες να τα πουλήσουν αυτά τα φάρμακα οι τροϊκανοί»!
«Εγώ είμαι παιδίατρος. Εχω δουλέψει στην Ινδία και έχω δει σε τι υπόγεια παράγουν εκεί τα γενόσημα φάρμακα χωρίς ετικέτα. Αυτά να τα πάρουν οι τροϊκανοί και να τα πουλήσουν στις χώρες τους! Εγώ δεν πρόκειται σε κανέναν ασθενή μου να συνταγογραφήσω φάρμακο με βάση τη δραστική ουσία. Θα δίνω τα φάρμακα που κάνουν καλό στην Υγεία του ασθενή μου».
Συγκλονιστική ήταν η παρέμβαση της βουλευτού του ΛΑΟΣ, κυρίας Ουρανίας Παπαδάκη-Παπανδρέου, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τον εφαρμοστικό νόμο του υπουργείου Υγείας, μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου. Ενός νόμου που, ουσιαστικά, θα αδειάσει τα ελληνικά φαρμακεία και νοσοκομεία από τα υψηλής ποιότητας ελληνικά σκευάσματα και θα «ταΐζει» -υποχρεωτικά- τον Ελληνα ασθενή με αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης (Ινδία, Μπαγκλαντές, Πακιστάν κ.ο.κ.) φάρμακα, με μόνο κριτήριο την πάμφθηνη τιμή τους.
ourania_papadaki

«Εχουμε τρελαθεί τελείως και έχουμε τρελάνει και τον κόσμο», υπογράμμισε η κυρία Παπαδάκη-Παπανδρέου. «Στηρίξτε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την ελληνική φαρμακοβιομηχανία! Πιστεύω στο ελληνικό φάρμακο και πιστεύω ότι είναι άμεση υποχρέωση του υπουργείου Υγείας να στηρίξει τον κλάδο, γιατί μόνο έτσι θα επιτύχουμε την ανάπτυξη της χώρας».

Η ίδια υπογράμμισε ότι η Βουλή αναλώνεται τόσες μέρες στη συζήτηση για να επιτρέψουμε την εισαγωγή οποιουδήποτε ανώνυμου γενόσημου φαρμάκου, αντί να στηρίξουμε το ελληνικό επώνυμο γενόσημο: «Προς Θεού, να μην εισάγουμε γενόσημα από την Ινδία. Και για το Μπαγκλαντές τα ίδια ισχύουν, αλλά μιλώ για την Ινδία γιατί έχω δουλέψει εκεί και γνωρίζω σε ποια υπόγεια, underground, παράγουν τα χωρίς ετικέτα γενόσημά τους. Εχουν δίκιο οι γιατροί που λένε: “δε μπορώ να γράψω ένα φάρμακο που δεν γνωρίζω από πού προέρχεται”».

Η βουλευτής του ΛΑΟΣ κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία για μηδενική αντίσταση στις επιταγές της τρόικα, με τη χαρακτηριστική φράση: «Δέχεστε ό,τι σας φέρνουν, χωρίς αντίσταση».

Η κυρία Παπαδάκη-Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο ευρωπαϊκό δεδικασμένο, καθώς η ιταλική Δικαιοσύνη έχει ήδη κρίνει παράνομη παλιότερη απόφαση που υποχρέωνε τους εκεί γιατρούς να συνταγογραφούν με βάση τη δραστική ουσία.
«Και έρχεται τώρα η τρόικα να επιβάλλει οτιδήποτε θέλει σε μια περήφανη χώρα όπως η Ελλάδα; Και να κινδυνεύει ακόμη και η Υγεία μας με τα ανώνυμα φάρμακα της Ινδίας που θέλουν να μας επιβάλλουν; Και εσείς δεν κάνετε την παραμικρή προσπάθεια να αντισταθείτε στην τρόικα;», αναρωτήθηκε η ίδια και πρόσθεσε: «Εμένα δε με ενδιαφέρει καμία τρόικα. Εγώ είμαι γιατρός και ξέρω πολύ καλά ότι η δραστικότητα ενός φαρμάκου δεν προκύπτει μόνο από τη δραστική ουσία, αλλά και από μια σειρά άλλων παραγόντων»..

Η κυρία Παπαδάκη-Παπανδρέου κατήγγειλε και τη ρύθμιση που μειώνει τη συμμετοχή του ασφαλισμένου ο οποίος θα επιλέξει το φτηνότερο φάρμακο: «Δηλαδή, θα χορηγούμε οτιδήποτε στον ανθρωπάκο που δεν έχει να πληρώσει και θα έχουν αξιοπρεπή πρόσβαση στα φάρμακα μόνον οι πλούσιοι;».

Επίσης, η βουλευτής του ΛΑΟΣ έκανε έκκληση να μην ισχύσει η ρύθμιση που αποτρέπει την κυκλοφορία νέων φαρμάκων στην Ελλάδα, αν δεν υιοθετηθούν πρώτα από τα Ταμεία 18 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε σε νέα θεραπεία για τους ανθρώπους που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, η εισαγωγή της οποία στην Ελλάδα καθυστερεί αδικαιολόγητα, με συνέπεια να παρατείνεται η ταλαιπωρία των άτυχων ασθενών.

Τέλος, η κυρία Παπαδάκη-Παπανδρέου χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου ως «ιταμή» και απαράδεκτη.

Π. Κουρουμπλής: «Στέλνετε χιλιάδες Ελληνες νέους επιστήμονες στην ξενιτιά!»

Από την πλευρά του, ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε ότι ο νόμος δολοφονεί την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, την ώρα που ανεξάρτητες μελέτες -αλλά και ο ίδιος ο Economist, πρόσφατα- επισημαίνουν ότι ο συγκεκριμένος κλάδος είναι ένας από τους μόλις έξι που μπορούν, αν στηριχθούν, να λειτουργήσουν ως «ατμομηχανές» της ελληνικής οικονομίας προς την ανάπτυξη.

kouroublis
«Με τις πολιτικές σας έχετε οδηγήσει το ελληνικό επώνυμο γενόσημο φάρμακο στο 18% της συνταγογράφησης και, πολύ σύντομα, θα το οδηγήσετε στο 3%. Στέλνετε χιλιάδες Ελληνες νέους επιστήμονες στην ξενιτιά!», τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι η εξοικονόμηση που επιτυγχάνουν οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις είναι υποπολλαπλάσια από το κόστος που οι ίδιες δημιουργούν.
«Δηλαδή, έσταξε η ουρά του γαϊδάρου; Μου θυμίζετε την εποχή που καταστρέψαμε την ελληνική βιομηχανία φασόν, όταν -για να γλιτώσουμε λίγα χρήματα- δώσαμε τις παραγγελίες του Ελληνικού Στρατού στην Τουρκία!», υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής και κατέληξε: «Υπακούετε άνευ όρων στις εντολές του κ. Τόμσεν, που εξυπηρετεί τις εντολές των αφεντικών του, των πολυεθνικών του φαρμάκου».

Θ. Γιαννόπουλος: «Οι ξένες πολυεθνικές επηρεάζουν την τρόικα»

Το ρόλο των πολυεθνικών του φαρμάκου, που επηρεάζουν τους τροϊκανούς -«οι οποίοι δεν είναι τίποτα κολεγιόπαιδα, του κατηχητικού»- τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και γιατρός κ. Θανάσης Γιαννόπουλος. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι τα όσα μας επιβάλλει η τρόικα από το εξωτερικό θα σβήσουν την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και θα οδηγήσουν σε αθρόες απολύσεις.

giannopoulos
Ο κ. Γιαννόπουλος πρότεινε να ζητήσει το υπουργείο Υγείας πίστωση χρόνου -6 έως 12 μηνών- ώστε οι οριστικές αποφάσεις να ληφθούν μετά και τη λειτουργία του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, οπότε θα έχουμε και πλήρη εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου