Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Διευθυντές ΕΣΥ: Ζητούν εργασιακή εξίσωση με τους πανεπιστημιακούς γιατρούς

Την εξίσωση των εργασιακών τους σχέσεων με εκείνες των πανεπιστημιακών γιατρών του συστήματος δημόσιας υγείας ζητούν οι διευθυντές του ΕΣΥ.
Με επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας ζητούν να περιληφθεί εκ νέου η σχετική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο του οικείου υπουργείου, τονίζοντας ότι το καθεστώς εργασιακής ανισότητας που έχει διαμορφωθεί στα δημόσια νοσοκομεία σε ό,τι αφορά τους γιατρούς του ΕΣΥ και τους πανεπιστημιακούς επιτρέπει την παραοικονομία στο σύστημα.
«Η απόσυρση αυτού του άρθρου δικαιώνει το «φακελάκι» και τους άδηλους πόρους στα νοσοκομεία μας» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή ο πρόεδρος του ΔΣ της Εταιρίας Διευθυντών ΕΣΥ κ. Νίκος Μαρουδιάς, και συνεχίζει εξηγώντας ότι «θα συνεχιστεί το μαύρο χρήμα και η φοροδιαφυγή από μερικούς ταλαντούχους και οι υπόλοιποι θα συνεχίσουμε στους μίζερους μισθούς 2.000 ευρώ με 34 χρόνια προϋπηρεσία και βαθμό Συντονιστή Διευθυντή».
Ενστάσεις διατυπώνουν επίσης οι γιατροί του ΕΣΥ και  για την απόσυρση άλλου άρθρου που επέτρεπε το ιδιωτικό έργο των διευθυντών εντός νοσοκομείου.
«Είναι απορίας άξιο το ότι ενώ οι πανεπιστημιακοί και στρατιωτικοί ιατροί έχουν ιδιωτικό έργο εκτός νοσοκομείου, αντίθετα, οι διευθυντές και συντονιστές διευθυντές που τραβάμε το βάρος της δουλειάς και την ευθύνη, να έχουμε τις χειρότερες αμοιβές!» αναφέρουν στην επιστολή τους προς τον υπουργό κ. Ανδρέα Λοβέρδο.
«Όταν οι γιατροί έχουν κίνητρα τότε και το φακελάκι κόβεται και η φοροδιαφυγή υφίσταται σημαντικό περιορισμό» καταλήγει η Εταιρεία Διευθυντών ΕΣΥ και καλούν τον υπουργό Υγείας να αναθεωρήσει την απόφασή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου