Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Τα "κουρεμένα" ομόλογα βάζουν λουκέτα σε επιχειρήσεις προμηθειών Υγείας!


Στο όριο της λειτουργίας τους βρίσκονται πολλές εταιρείες προμηθειών υγείας καθώς η πιθανότητα να κουρευτούν τα ομόλογα που τους δόθηκαν για την αποπληρωμή των χρεών των νοσοκομείων, τους οδηγεί σε λουκέτα. 

 Οριστικό επιχειρηματικό τέλος θα σημάνει για τις εταιρείες- Μέλη του ΣΕΠ Επιστημών & Υγείας, εφόσον συμπεριληφθούν στο PSI, τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που υποχρεώθηκαν να λάβουν τα μέλη του ΣΕΠ, ως αποπληρωμή των οφειλών των νοσοκομείων για τα έτη 2008 – 2009.
 
Όπως υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους "είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα ομόλογα περιλαμβάνουν ΦΠΑ 19% ο οποίος έχει ήδη αποδοθεί στο κράτος από τις εταιρείες τον επόμενο μήνα από την έκδοση του αντίστοιχου τιμολογίου.
 
Παράλληλα, έχει αποδοθεί και ο αντίστοιχος φόρος Εισοδήματος. Επισημαίνουμε λοιπόν τις καταστροφικές συνέπειες αλλά και τις παρενέργειες σε νομικό επίπεδο που θα προκύψουν αφού θα πρέπει να επιστραφούν ο ΦΠΑ 19% και ο φόρος εισοδήματος που είχαν ήδη πληρωθεί από το 2008 και 2009». 
 
Οι εκπρόσωποι των προμηθευτών υπογραμμίζουν ότι οι εταιρείες δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν δεδομένου ότι έχουν στα χέρια τους ομόλογα πάνω από μισό δις με λήξη 2012 – 2013. Τι θα συμβεί; Τουλάχιστον οι μισές θα υποχρεωθούν να βάλουν λουκέτο. Γεγονός που σημάινει ότι περίπου 2.500 εργαζόμενοι θα οδηγηθούν στην ανεργία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου