Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Το ρουσφέτι Λοβέρδου, Άννας στον Κρεμαστινό


Ακόμα και τις τελευταίες ημέρες της κυβέρνησης Παπαδήμου, το ΠΑΣΟΚ κάνει τις τακτοποιήσεις και τα ρουσφετάκια του. Και τα κάνει ακόμα και σε κεντρικά νομοσχέδια, όπως ο εφαρμοστικός νόμος για την υγεία. Ο Λοβέρδος εν μία νυκτί μετατρέπει την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (παλαιά Υγειονομική Σχολή Αθηνών) σε ΑΕΙ!

Με 12 άρθρα σε ένα νομοσχέδιο 400 σελίδων η ΕΣΔΥ γίνεται «ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα», ενώ θα δίνει μεταπτυχιακά και διδακτορικά «κατ’ αναλογία με τα ισχύοντα στα ΑΕΙ» και θα μπορεί να κάνει και έρευνα. Μία πλήρης Ιατρική Σχολή δηλαδή.
Ποιο είναι το πολιτικό ενδιαφέρον; Ότι στο ΕΣΔΥ διδάσκει η Τζένη Κουρέα Κρεμαστινού, η οποία, εκτός από πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι και σύζυγος του πρώην υπουργού και βουλευτή σήμερα του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού! Είναι προφανές ότι δεν αμφισβητούνται τα επιστημονικά προσόντα της, όπως και των άλλων διδασκόντων στο ΕΣΔΥ. Όμως δεν μπορεί κανείς να μην συνδυάσει την επίμαχη ρύθμιση με την πρωτοβουλία του Κρεμαστινού (και άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ) για να τα βρουν ο Λοβέρδος με τον Βενιζέλο και να είναι κοινός υποψήφιος ο ένας από τους δύο!
Πριν από λίγο στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η ΝΔ έθεσε θέμα για την ανωτατοποίηση της ΕΣΔΥ., ζητώντας να αποσυρθούν όλες οι διατάξεις που δεν εκπορεύονται από το μνημόνιο. Ο Λοβέρδος απάντησε ότι τα άρθρα για τον ΕΣΔΥ τα έβαλε η Διαμαντοπούλου και μετά την πίεση των βουλευτών της αντιπολίτευσης δεσμεύθηκε ότι θα τα αποσύρει την Πέμπτη, για να τα φέρει η Διαμαντοπούλου σε δικό της ΄νομοσχέδιο, αλλά αφού πρώτα συζητηθεί στην Επιτροπή της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου