Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΣΙΠΥ: SOS ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 24 02 2012

   Αναρτήθηκε στο site του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. η  " Διαδικασία Υπογραφής σύμβασης Ιδιωτικών Διαγνωστικών Εργαστηρίων  Ι.Δ.Ε. ( φυσικού ή νομικού προσώπου ) ή Ιδιωτικών Πολυϊατρείων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για την εκτέλεση παρακλινικών εξετάσεων ".


Με προτεραιότητα θα στείλουν αιτήσεις και θα συμβληθούν οι νέοι συνάδελφοι που δεν είχαν σύμβαση με κανένα φορέα από τους τέσσερις, από τους οποίους συστάθηκε ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (Ι.Κ.Α., Ο.Γ.Α., Ο.Α.Ε.Ε., Ο.Π.Α.Δ.-ΤΥΔΚΥ).
   Αιτήσεις θα στείλουμε και όλοι οι υπόλοιποι που είχαμε καταθέσει τις υπεύθυνες δηλώσεις.
   Θεωρούμε ότι τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα απολύτως αναγκαία και δεν έχουν σχέση με τις γραφειοκρατικές αναζητήσεις παλαιότερων συμβάσεων.
   Με αυτή την εξέλιξη θα θέλαμε να επαινέσουμε δύο αφανείς υπαλλήλους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και συνεργάτες του κ. Σουλιώτη, τον Θάνο Σακοράφα και τη Βάσια Μαντζάνα που εργάζονται φιλότιμα και χωρίς ωράριο. Επιπλέον, δεν έχουν αρνηθεί ποτέ να μας δώσουν όλες τις πληροφορίες και ενημερώσεις που τους έχουμε ζητήσει.
   Παρακάτω σας επισυνάπτουμε τα έγγραφα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Υπεύθυνη Δήλωση Νομίμου Εκπροσώπου ΙΔΕ Νομικό Πρόσωπο (Μορφή pdf ) 





  Έχουμε επισημάνει ότι  έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση θα παίρνεται από τα sites  του  ΕΟΠΥΥ,των λοιπών Ασφαλιστικών ταμείων καθώς και από το site της  ΠΟΣΙΠΥ.
    Επισημαίνουμε επίσης  να μη δίνετε  σημασία σε διάφορες φήμες που κυκλοφορούν διάφοροι  ανεύθυνοι  κύκλοι για να προκαλέσουν σύγχυση και ανησυχία και δεν βασίζονται  σε καμιά έγκυρη πηγή η ανακοίνωση.

    Πολλοί συνάδελφοι ανησυχούν για το αν θα πληρωθούμε αφού δεν έχουμε υπογράψει σύμβαση σας  ενημερώνουμε και πάλι ότι όσοι είχατε σύμβαση με ένα από τα ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ  μέχρι της 31/12/2011 είστε αυτοδικαίως συμβεβλημένοι με το ΕΟΠΥΥ  Αυτό στηρίζεται στα κάτωθι ::

1.    με την από 13/9/2011 από.23 αριθ. 9  του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ  και την με αριθ. 459/18/4-10/2011 απόφαση του Δ.Σ. του ΟΠΑΔ  παρατείνεται η ισχύς των συμβάσεων του Οργανισμού (ΟΠΑΔ)  με προμηθευτές υγείας , οι οποίες έχουν λήξει από 1/8/2011 η αναμένεται να λήξουν στο προσεχές διάστημα , μέχρι τη σύναψη νέων συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ (αρ.πρωτ25387-10/10/2011 του ΟΠΑΔ

2.    στο το αριθ. Πρωτ. Φ 90380/32292/4457 29-12-4457 της Γ.Γ, Κοινωνικών Ασφαλίσεων  αναφέρονται τα εξής « Σύμφωνα με τις    διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 29 του ν. 3918/2011 (Α,31), οι συμβάσεις των μεταφερομένων στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. φορέων, εξακολουθούν να ισχύουν έναντι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μέχρι την υπογραφή νέων συμβάσεων με τον Οργανισμό. Ως εκ τούτου κατ΄ εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων, οι πάροχοι υγείας(ιδιωτικές κλινικές, Νοσοκομεία, Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης, Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, Διαγνωστικά Κέντρα, Φυσιοθεραπευτές, Ανοιχτά Κέντρα Αποκατάστασης, Κλειστά Κέντρα Αποκατάστασης) που έχουν ενεργή σύμβαση μέχρι την 31/12/2011 με οποιονδήποτε από τους εντασσόμενους στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. φορείς (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΟΠΑΔ, ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ),εξακολουθεί να ισχύει έναντι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μέχρι τη σύναψη νέας σύμβασης. Οι υπηρεσίες οι οποίες θα παρέχονται είναι εκείνες που προβλέπονται από τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας.


   Σας διευκρινίζουμε ότι οι εντός παρενθέσεως αναφερόμενοι φορείς έχει διευκρινιστεί ότι είναι ενδεικτικοί και η εγκύκλιος αφορά το σύνολο των παρόχων υγείας.

   ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΕΤΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙΤΕ
   Οι υπεύθυνες δηλώσεις που στείλατε ή στέλνετε ή θα στείλετε θεωρούνται ως στοιχείο αποδοχής των όρων συμβάσεων που εν ευθέτω χρόνο θα κληθείτε από τις κατά τόπους περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΥΠΑΔ) να υπογράψετε προσκομίζοντας τα κατά νόμο δικαιολογητικά όπως αυτά θα αναρτηθούν στο site  του ΕΟΠΥΥ .

    Στείλτε μας το e-mail σας για να έχετε άμεσα ενημέρωση για ό,τι αναρτάται στο site της ΠΟΣΙΠΥ.

    Αν δεν έχετε mail στείλτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τον αριθμό τηλεφώνου σας για αποστολή ενημερωτικού sms.

    Εντός των ημερών θα δεχτείτε τηλέφωνο από τη γραμματεία της ΠΟΣΙΠΥ προκειμένου να μας δοθούν τα πιο πάνω στοιχεία.


ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου