Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Κίνημα από την Κρήτη για διαγραφή του χρέους

Έστειλαν επιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν

Ένα κίνημα που στόχο έχει την διαγραφή του χρέους της χώρας έχει ξεκινήσει τις τελευταίες εβδομάδες στην Κρήτη και συγκεκριμένα τα Χανιά.

Πρόκειται για το κίνημα «Σεισάχθεια» με συνιδρυτές δυο δικηγόρους από την Κίσαμο Χανίων το οποίο φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση εντός και εκτός των συνόρων της χώρας αναζητώντας να συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο υπογραφές από πολίτες της Ευρώπης με αίτημα την διαγραφή του χρέους.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, η κίνηση έχει αναγνωριστεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, έχει συγκεντρώσει ήδη περίπου 74.000 υπογραφές σε διάστημα 2,5 μηνών, εκμεταλλευόμενη την έναρξη της εφαρμογής του άρθρου 8 της Συνθήκης της Λισαβόνας, που παρέχει σε ένα εκατομμύριο πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη δυνατότητα να υποβάλλουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή νομοθετική πρόταση επί συγκεκριμένου αντικειμένου.

Οι πρωταγωνιστές της κίνησης απέστειλαν επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο, στην οποία εξηγούν ότι η κρίση στην Ελλάδα γίνεται αιτία πλουτισμού των Κρατών – εταίρων ενώ οι λύσεις που έχουν προταθεί δεν είναι βιώσιμες.

Ακολουθεί η επιστολή προς τον πρόεδρο της Κομισιόν:

Προς Κύριον José Manuel Barroso,
President of the European Commission
1049 Brussels, Belgium.

Κύριε Πρόεδρε,

θεωρείται σκληρή διαπίστωση, πως η Ευρώπη έχει συστήσει τοκογλυφικές σχέσεις, έναντι της Ελλάδας (και των άλλων κρατών). Τα επιτόκια δανεισμού, με τα οποία η Τρόΐκα δανείζει στην Ελλάδα, είναι πολλαπλάσια από εκείνα που δανείζονται τα Κράτη-δανειστές. (Η Γερμανία , δανείζεται η ίδια με 0,25 και στη συνέχεια δανείζει στην Ελλάδα με 5%).
Η κρίση στην Ελλάδα, γίνεται αιτία ανεπίτρεπτου πλουτισμού των Κρατών-εταίρων.

Τούτο, συμβαίνει σε πλήρη άρνηση της κοινοτικής αλληλεγγύης. Ο οικονομικός κανιβαλισμός, κατά κράτους-μέλους, συνιστά τον ύψιστο κίνδυνο για τις αξίες της Ευρώπης.

ΙΙ. Οι λύσεις που δίνονται ΔΕΝ είναι βιώσιμες,για την Ελλάδα. Και γενικώτερα, για το Ευρωπαϊκό οικονομικό οικοδόμημα. Τα δάνεια στην Ελλάδα, με εξοντωτικό επιτόκιο, γεννούν μεγαλύτερο χρέος. Και βέβαια τον εκτροχιασμό κάθε ομαλής λειτουργίας της Ευρωζώνης. Η κατάσταση ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ.

Σας καλούμε , κατά το άρθρο 8 της Συνθήκης της Λισσαβόνας, να εισάγετε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις ακόλουθες προτάσεις, προς ψήφιση :

-Να διαγράφει κάθε μέλος μονομερώς το μέρος του δημοσίου χρέους, που εμπίπτει στην κατηγορία του «επονείδιστου χρέους». Τέτοιο είναι και το «ελληνικό» .

Το μεγαλύτερο μέρος αυτού συνίσταται στην κεφαλαιοποίηση τόκων, που γυρίζουν πολλές δεκαετίες πίσω. Το κεφάλαιο των δανείων, έχει καταβληθεί. ΠΑΝΩΤΟΚΙΑ, δηλαδή.

-Nα καθιερωθεί η Αρχή της « κατάστασης ανάγκης».

Όταν η οικονομική και πολιτική υπόσταση του Κράτους κινδυνεύει από την εξυπηρέτηση του απεχθούς χρέους ( καλπάζουσα ανεργία, κατάρρευση μισθών-συντάξεων, κλείσιμο νοσοκομείων , σχολείων , κοινωνικών υπηρεσιών, ατομική εξαθλίωση κλπ) η άρνηση πληρωμής του είναι αναγκαία και δικαιολογημένη.

NEWSBEAST.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου