Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Πίσω στα νοσοκομεία από 1η Ιανουαρίου – Πού δεν θα μπαίνουν

Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί επιστρέφουν στο ΕΣΥ με αυστηρό πρωτόκολλο

Μαρία Γλένη HR

Στα δημόσια νοσοκομεία επιστρέφουν ξανά από την 1η Ιανουαρίου 2023, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί οι οποίοι από τον Σεπτέμβριο του 2021 ήταν σε αναστολή.

Το ΣτΕ στο οποίο είχε προσφύγει η ΠΟΕΔΗΝ έκρινε αντισυνταγματική την παράταση που είχε δοθεί από την κυβέρνηση ως το τέλος του χρόνου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών

Έτσι άναψε το πράσινο φως επιστροφής τους στα δημόσια νοσοκομεία από την 1η Ιανουαρίου 2023. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας η επιστροφή αφορά 1.700 εργαζόμενους σε νοσοκομεία εκ των οποίων οι 170 είναι γιατροί, 800 νοσηλευτές και 757 διοικητικοί εργαζόμενοι.

Πώς θα επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Το υγειονομικό πρωτόκολλο επιστροφής τόσο των ανεμβολίαστων υγειονομικών (νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό, διοικητικοί υπάλληλοι) όσο και οι ανεμβολίαστων γιατρών καθορίστηκε και έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση μετά από τρεις συνεδριάσεις της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Όπως προβλέπεται, η επιστροφή θα γίνεται με δύο rapid test την εβδομάδα, μάσκες υψηλής προστασίας και με εργασία σε τομείς όπου δεν υπάρχουν ευάλωτες ομάδες ασθενών.

Συγκεκριμένα, οι ανεμβολίαστοι γιατροί δεν θα πρέπει να τοποθετούνται σε:

Μονάδες εντατικής φροντίδας, μονάδες νεογνών και κλινικές – τμήματα με ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.

Μιλώντας πρόσφατα στη βουλή ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι για να διασφαλίζεται ότι το τεστ θα γίνεται προκειμένου να υπάρξει καταγραφή, θα υπάρχει επιτήρηση της τήρησης των μέτρων, από τη Διοίκηση και προφανέστατα η μη τήρηση θα συνιστά και πειθαρχικό αδίκημα.

Σε σχετική ερώτηση από βουλευτές τι μέλλει γενέσθαι με τις αμοιβές τους για το διάστημα που τέθηκαν εκτός υπηρεσίας, ο υπουργός Υγείας δήλωσε εμφατικά πώς: «Δεν υπάρχει θέμα αμοιβών. Επιστρέφουν και αρχίζουν να πληρώνονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου