Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Υπουργείο Υγείας: Άρον άρον τρία νομοσχέδια πριν τις εκλογές – Οι εντολές Μαξίμου

Υπουργείο Υγείας: Άρον άρον τρία νομοσχέδια πριν τις εκλογές – Οι εντολές Μαξίμου

Ποια νομοσχέδια προετοιμάζει το υπουργείο Υγείας πριν προκηρυχθούν οι εκλογές

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Άρον άρον τρία νομοσχέδια θα πρέπει να ετοιμάσει το υπουργείο Υγείας το επόμενο τρίμηνο, εν αναμονή των εκλογών.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας βρίσκεται επί ποδός για να ολοκληρώσει και να προετοιμάσει τα τρία νομοσχέδια που έχουν ζητηθεί από το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς από τον Απρίλιο και μετά όπως έχει δηλώσει και ο πρωθυπουργός έρχονται οι εκλογές.

Γι αυτό και οι υπηρεσίες στο υπουργείο Υγείας έχουν πάρει φωτιά ώστε να ολοκληρωθούν τα κείμενα των νομοσχεδίων τα οποία θα πρέπει να κατατεθούν στη Βουλή.

Μάλιστα σε πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να ψηφιστούν τα νομοσχέδια πριν κλείσει η Βουλή λόγω των εκλογών πιθανώς τον Μάρτιο.

Γι αυτό σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, οι οδηγίες που έχουν δοθεί είναι να είναι έτοιμα τα νομοσχέδια μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Τα νομοσχέδια από το υπουργείο Υγείας

Τα νομοσχέδια που θα πρέπει να έχει έτοιμα το υπουργείο Υγείας άμεσα είναι:

-Για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, ιστών και κυττάρων. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που θα διευκολύνει περαιτέρω τη δωρεά οργάνων ώστε να μην υπάρχουν γραφειοκρατικές διαδικασίες που δημιουργούν προσκόμματα στη αλυσίδα διάθεσης των μοσχευμάτων.

-Ένα άλλο νομοσχέδιο που αναμένεται να προωθηθεί θα αφορά στους Φαρμακευτικούς Συλλόγους και τη λειτουργία τους. Πρόκειται όπως όλα δείχνουν για ένα διαδικαστικό ζήτημα το οποίο δεν αποκλείεται να προωθηθεί και σε τροπολογίες.

-Μία άλλη εντολή που έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου αφορά στη λειτουργία των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας. Θα πρέπει να δημιουργηθεί το θεσμικό πλαίσιο ώστε να λειτουργούν με συγκεκριμένους κανόνες για τους ασθενείς που χρειάζονται μία επέμβαση αλλά όχι νοσηλεία μακροχρόνια.

Οι νομοθετικές παρεμβάσεις από το υπουργείο Υγείας αναμένεται να ετοιμασθούν άμεσα πριν προκηρυχθούν οι κάλπες.

5 σχόλια:

  1. Έτσι, μην μείνει κάτι όρθιο πριν φύγουν για το Ειδικό Δικαστήριο οι ωτακουστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. 'Οσοι θέλουν να δωρίσουν όργανα, ιστούς ή κύτταρα θα καταγράφονται από το φαρμακείο της γειτονιάς. Για κάθε αίτηση ο φαρμακοπώλης θα λαμβάνει 25€.
    2. Οι φαρμακυτικοί σύλλογοι για πρώτη φορά παγκοσμίως θα μπορούν με απόφαση του Υπουργού να νομοθετούν για όλα τα θέματα σχετικά με την ιατρική, το φάρμακο, τις αθένειες, την περίθαλψη και τους ασθενείς.
    3. Όλα τα φαρμακεία της χώρας θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες Ημερήσιας Νοσηλείας για όλους τους ασθενείς που χρειάζονται μία επέμβαση αλλά όχι νοσηλεία μακροχρόνια. Γιατί αν δεν σε περιθάλψει ο φαρμακοποιός σου τότε ποιός θα το κάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο τομεας της υγειας στα πλην της κυβερνησης ,οπως γινεται συνηθως με ολες τις κυβερνησεις διαχρονικα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρέχει ο ασυνείδητος να πάρει ψηφουλακια!!!
    Ξεφτίλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή