Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Νοσοκομείο «Αττικόν»: «Δεν πάει άλλο» λένε οι εργαζόμενοι – 100 ράντζα στους διαδρόμους μετά την εφημερία

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Σε σταυρόλεξο για "δυνατούς λύτες" έχει μετατραπεί το πρόβλημα της ανάπτυξης δεκάδων ράντζων μετά από κάθε εφημερία στο "Αττικόν", μια κατάσταση που ;έχει οδηγήσει στην απελπισία δεκάδες ασθενείς και εργαζόμενους.

Το υπουργείο Υγείας έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την εξάλειψή των ράντζων από το Νοσοκομείο «Αττικόν» και από όλα τα μεγάλα Νοσοκομεία της Αττικής, όμως, ακόμη κι αυτή η συμβολή του ιδιωτικού τομέα με την προσθήκη συγκεκριμένου αριθμό κλινών, δεν θα λύσει το πρόβλημα, λένε οι εργαζόμενοι.

«Το νοσοκομείο ξεχείλισε. Η δουλειά έχει διπλασιαστεί με το ίδιο και λιγότερο το προσωπικό. Τα ράντζα φτάνουν μέχρι το αίθριο. Η διοίκηση έδωσε εντολή στις χειρουργικές πτέρυγες οι «επικουρικές κλίνες» να φτάσουν τις 15 !!! Δεν πάει άλλο!», τονίζουν συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή τους.

Λίγες ώρες μετά τη χθεσινή εφημερία του «Αττικόν», τα ράντζα ξεπέρασαν τα 100 στους διαδρόμους και στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας. Η προσθήκη επιπλέον 35 παθολογικών κλινών του ιδιωτικού τομέα στην δυναμικότητα του ΕΣΥ, είναι σταγόνα στον ωκεανό, λέει στο iatropedia.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Αττικόν», Γιάννης Πλαγιανάκος.

«Ήρθε χθες στο Νοσοκομείο ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Κωτσιόπουλος. Αναζητά λύσεις. Όμως, του είπαμε ότι η συνεφημέρευση του Νοσοκομείου μας με το «Αττικόν» Περιστερίου για 35 κρεβάτια, δεν θα λύσει το πρόβλημα, αφού πάλι θα μένουν σε εμάς 70-80 ράντζα στους διαδρόμους. Επίσης, πως θα τους μεταφέρουμε εκεί τους ασθενείς; Το ΕΚΑΒ δεν φτάνει ούτε για τη διακομιδή των έκτακτων περιστατικών και το δικό μας προσωπικό δεν φτάνει», τονίζει.

Ράντζα στο «Αττικόν»: Η εφημερία ξεκινά με γεμάτες κλινικές και 30-40 ράντζα

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, το πρόβλημα είναι δυσεπίλυτο, καθώς ούτως ή άλλως, τα ράντζα δεν προλαβαίνουν να απορροφηθούν από τις κλινικές, από τη μία εφημερία μέχρι την άλλη.

«Είναι χρόνια κατάσταση αυτή με τα ράντζα στο Νοσοκομείο «Αττικόν», δηλώνει στο iatropedia.gr, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας τη Β’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του «Αττικόν», Στέλιος Λουκίδης, και συνεχίζει:

«Μετά από κάθε εφημερία έχουμε κι εμείς στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική πάνω από 30 με 35 ράντζα. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και δεν λύνεται δυστυχώς», τονίζει.

«Κάθε εφημερία ξεκινάει ούτως ή άλλως με υπερ – πληρότητα στις παθολογικές κλινικές και με 30 με 40 ράντζα στους διαδρόμους», λέει ο Γιάννης Πλαγιανάκος και προσθέτει:

«Ο κόσμος υποφέρει. Είναι στα Επείγοντα 7 με 8 ώρες η αναμονή, παππούδες και γιαγιάδες στοιβαγμένοι περιμένουν πότε θα εξεταστούν. Δεν υπάρχουν καν φορεία διαθέσιμα για να μεταφέρουμε ασθενείς. Τα έχουμε μετατρέψει όλα σε ράντζα. Δεν έχουμε ούτε προσωπικό στις κλινικές. Είναι όλες υποστελεχωμένες. Αντί για 17 – 18 νοσηλεύτριες, έχουμε 10 με 11 νοσηλεύτριες ανά κλινική, με δεκάδες οφειλόμενα ρεπό», αι προσθέτει πως η λύση είναι μόνο να μπει το Νοσοκομείο «Αττικόν» σε συνεφημερία με άλλο μεγάλο δημόσιο Νοσοκομείο της περιοχής.

Ανάστατοι οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κινητοποίηση στην πύλη του Νοσοκομείου από το πρωί της Παρασκευής, μέχρι τη λήξη της εφημερίας. Παράλληλα, ανακοίνωσαν συνέντευξη τύπου για την ενημέρωση των πολιτών, και Γενική Συνέλευση για την κατάρτιση προγράμματος δράσης στο κεντρικό αμφιθέατρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου