Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Πλεύρης στο ethnos.gr: Πώς θα ελέγχονται οι γιατροί του ΕΣΥ που θα εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα - To ηλεκτρονικό «μάτι» και οι υποχρεώσεις


Γιατρός στο Σισμανόγλειο - Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)

Εντός των ημερών αναμένεται να εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις που θα δίνουν λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο που θα εργάζονται οι γιατροί του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα, είτε σε ιδιωτικές κλινικές είτε ανοίγοντας δικό τους ιατρείο.

Να υπενθυμιστεί ότι με βάση το νέο νόμο δίνεται η δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ να εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και σε ιδιώτες γιατρούς να προσληφθούν με μερική απασχόληση στα δημόσια νοσοκομεία.

Με τις υπουργικές αποφάσεις που ετοιμάζονται από το υπουργείο Υγείας θα ορίζονται συγκεκριμένοι κανόνες για το πώς θα μπορούν οι γιατροί του ΕΣΥ να λειτουργούν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, σε ποιο ωράριο αλλά και με ποιες προϋποθέσεις σε σχέση με τα νοσοκομεία.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ρύθμιση που θα διευκρινίζει τις δικλείδες ασφαλείας που θα πρέπει να τηρηθούν στο ΕΣΥ, ώστε να μην παρακάμπτεται το κανονικό ωράριο στα δημόσια νοσοκομεία προς όφελος ορισμένων γιατρών που θα επικαλούνται φόρτο εργασίας στο ΕΣΥ ή μεγάλη αναμονή, για να μεταφέρουν τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα έναντι αμοιβής.

Πλεύρης: Με ψηφιακά μέσα ο έλεγχος

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξη του στο ethnos.gr εξηγεί ότι θα θέσει σε εφαρμογή ένα ηλεκτρονικό «μάτι», καθώς όλα τα χειρουργεία που θα γίνονται στα δημόσια νοσοκομεία θα ελέγχονται κεντρικά από του υπουργείο Υγείας με ψηφιακό σύστημα το οποίο είναι σχεδόν έτοιμο.

Όπως επισημαίνει ο κ. Πλεύρης, θα πρέπει ειδικά οι γιατροί με χειρουργικές ειδικότητες, να πραγματοποιούν συγκεκριμένο αριθμό επεμβάσεων τις πρωινές ώρες στο ΕΣΥ που είναι δωρεάν, ώστε να μπορούν να εργασθούν και στον ιδιωτικό τομέα.

Η παρακολούθηση όλων των χειρουργείων θα γίνεται κεντρικά από το υπουργείο Υγείας με ηλεκτρονικό τρόπο όπου θα είναι εγγεγραμμένες όλες οι επεμβάσεις που έχουν προγραμματισθεί.

Για τις περιπτώσεις πάντως όπου γιατροί θα επικαλούνται έκτακτη ανάγκη για να παρακάμψουν τη λίστα προτεραιότητας, θα υπάρχει ειδικό σύστημα που θα καταμετρά τον αριθμό των χειρουργείων που έγιναν με αυτόν τον τρόπο, ώστε να σημαίνει συναγερμός

9 σχόλια:

  1. Σε λίγο οι κουρασμένοι γιατροί του ΕΣΥ θα φύγουν σε σύνταξη
    Οι νέοι φεύγουν κατευθείαν για το εξωτερικό
    Οι μεσήλικες αφού τους ήπιαν το αίμα από τα claw back και τα κλεψίματα θα πάνε η σε ιδιωτικά να δούνε μια καθαρή αμοιβή η έξω
    Άρα μόνο Βούλγαροι και Αλβανοί γιατροί θα δουλεύουν στην Ελλάδα σε λίγα χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άρα θα πέφτει φακελάκι για να χειρουργηθείς στο δημόσιο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστα το ηλεκτρονικο ματι.......σε επιστημονες ανθρωπους με τονους βιβλιοθηκες στο κεφαλι τους......θα εχουν στο κεφαλι τους το φερετζε πλευρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το χειρουργείο στο ΕΣΥ και η αφαίρεση ραμμάτων στην κλινική.Μπορει και το ανάποδο.Εξαρταται τι συμφέρει.Και ασε τον Πλεύρη να μετράει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια παροιμία (σοφή λαϊκή κατά κανόνα ) λέει η Παππάς Παππάς ή ζευγάς ζευγάς . Ο κ. Πλεύρης και ο κάθε Πλεύρης στα πλαίσια της νοοτροπίας να μην αμείψει τους γιατρούς σύμφωνα με τα προσόντα τις γνώσεις και την προσφορά τους μπερδεύει την βούρτσα με την άλλη και κάνει μπάχαλο και το Δημόσιο σύστημα υγείας και τον ιδιωτικό τομέα Να του πούμε και εις ανώτερα !!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θωμόπουλος Ιωάννης / βιοπαθολόγος26 Ιανουαρίου 2023 στις 11:23 π.μ.

    Εδω δεν μπορούν-δεν θέλουν? να ελέγξουν την ακατάσχετη συνταγογράφηση εξετάσεων εκτός προυπολογισμού του ΕΟΠΥΥ εδω και κάτι χρόνια και θα ελέγξουν όλους τους γιατρούς του ΕΣΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτούς ποιος τους ελέγχει;Αγνόησαν αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων περί παράνομων περικοπών του ιατρικού μισθολογίου, είναι νόμιμοι;Οι νέοι συνάδελφοι φεύγουν στο εξωτερικό οι προτιμούν τον ιδιωτικό τομέα ,μακριά από το κακοπληρωμένο βούρκο του ΕΣΥ.
    Μαλλον αυτό είναι το σχέδιο, η διάλυση του ΕΣΥ και η κατάργηση της δωρεάν υγείας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ποιο λογο θα πρεπει να ειναι σε βαρος του γιατρου η δωρεαν υγεια ?

      Διαγραφή