Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Υπουργείο Υγείας: Έρχονται ιατρικές υπηρεσίες από τηλέφωνο και βίντεο για τους ασθενείς με χρόνια νοσήματα – Τι σχεδιάζεται

Υπουργείο Υγείας: Έρχονται ιατρικές υπηρεσίες από τηλέφωνο και βίντεο για τους ασθενείς με χρόνια νοσήματα – Τι σχεδιάζεται

Δείτε τι σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας για τους ασθενείς που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας.

HR

Το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει την υλοποίηση ενός νέου προγράμματος τηλεσυμβουλευτικής ώστε να παρέχονται τηλεφωνικά ή μέσω βιντεοκλήσης συμβουλές και υπηρεσίες σε ασθενείς που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας.

Ήδη από το υπουργείο Υγείας έχει επιλεγεί το πρόγραμμα ενώ ετοιμάζονται και τα απαραίτητα κλινικά πρωτόκολλα τα οποία θα χρησιμοποιούνται από τους γιατρούς που θα αναλάβουν να θεραπεύουν «ηλεκτρονικά» τους πάσχοντες.

Με τα πρωτόκολλα θα προσδιορίζονται επ’ ακριβώς οι οδηγίες που θα πρέπει να δίνονται στους χρονίως πάσχοντες, προκειμένου να τηρούνται όλοι οι κανόνες που επιβάλλονται από την ιατρική.

Στο πλαίσιο αυτό μία νέα ομάδα εργασίας που δημιουργήθηκε από το υπουργείο Υγείας και αποτελείται από 31 ειδικούς επιστήμονες αλλά και από στελέχη του υπουργείου, καλείται να αναπτύξει τα κλινικά πρωτόκολλα για την παροχή των υπηρεσιών τηλεσυμβουλευτικής.

Ταυτόχρονα στο πόρισμά της η νέα ομάδα εργασίας θα πρέπει να δημιουργήσει και όλες τις τεχνικές παραμέτρους ώστε οι «ψηφιακές» υπηρεσίες που θα παρέχονται, να ενσωματώνονται και στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας (ΑΗΦΥ) των χρονίως πασχόντων.

Υπουργείο Υγείας: Η διαδικασία

Οι ασθενείς θα παρακολουθούνται από συμβεβλημένους γιατρούς αλλά και από γιατρούς του δημοσίου οι οποίοι θα αναλάβουν όλη τη θεραπεία των πασχόντων, ώστε να μη χρειάζεται να μετακινούνται στα νοσοκομεία ή σε άλλες μονάδες υγείας.

Στόχος είναι να μπορούν οι πολίτες που έχουν χρόνια νοσήματα, να απευθύνονται άμεσα σε γιατρούς για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζουν. Με τον τρόπο αυτό βέβαια η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιδιώκει και να ελαφρύνει τις Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) αλλά και τα νοσοκομεία από τις συνεχείς επισκέψεις των ασθενών με χρόνια προβλήματα, όταν οι δυσκολίες αυτές θα μπορούσαν να λύνονται και μέσω τηλεσυμβουλευτικής από το σπίτι.

Να σημειωθεί ότι με βάση έρευνες που έχουν γίνει στην χώρα μας και είναι στα χέρια του υπουργείου Υγείας, περίπου 4 στις 10 επισκέψεις στα νοσοκομεία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με την παροχή άλλων υπηρεσιών υγείας.

10 σχόλια:

  1. Ιατρική .....από το τηλέφωνο .....! Και για το παραμικρό ....πάτε στον γιατρό σας διότι .....ποιος θα τολμά να δώσει οδηγίες συγκεκριμένες......τηλεφωνικά? Μόνο.....σεμινάρια......! Άλλη βλακεία των .....στόκων του υπυγ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης .....ιπτάμενα ιατρεία στο .....δωμάτιό σας, 48ωρα ΚΥ καθημερινά , νοσοκομεία....τσέπης και ένας .....αράπης να σας κάνει αέρα ενώ τρία αγγελάκια της victoria's secret θα σας......φροντίζουν! Νέα Δημοκρατία.....όλα για τον ασφαλισμένο! Εν τω μεταξύ αν δεν βρίσκετε ούτε .....depon ......βάλτε κομπρέσες......είχατε depon και στο χωριό σας? Α ρε λαμόγια μαύρο που θα φάτε στις εκλογές......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιδού σε τι φύκια για μεταξωτές κορδέλες πάνε τα 💸💰 των Παροχων Συνάδελφοι! Μην πέσετε από τα σύννεφα αν τις υπηρεσίες τις παρέχουν εταιρείες του .....Πάτση, του Χειμάρα η του Μαραβέγια.....! Συνεχίστε να συζητατε με τον 3042a!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ψηφιακή κλινική εξέταση??
    Τι λένε τώρα?
    Και σε περίπτωση ιατρικού λάθους ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο?
    Ο λαϊκισμός του πλευρη σε όλο του το μεγαλείο
    Έλεος!
    Τι θα κάνουν οι Σύλλογοι?
    Δυστυχώς πάλι τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφου καλυψαμε όλες τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας φροντίδας πάμε στις λεπτομέρειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τζαμαπα τηλειατρικη ονειρευονται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσεχώς ιατρικές υπηρεσίες με διαλογισμό κατευθείαν από μυαλό σε μυαλο όπως οι Τζεντάι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στη Γαλλία του δωρεάν συστήματος υγείας. η τηλε-επίσκεψη κοστολογείται 25€, με επιβάρυνση του ασθενούς...!!! Εδώ, εαν βρούν ιατρούς του δημοσίου (???) κάτι μπορεί να γίνει... Στους συμβεβλημένους γελάμε...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υγεία και παιδεία τηλεφωνικά για ένα καλύτερο αύριο. Η ΝΔ επίσης να κάνει τηλεφωνικά το σεξ, τα ταξίδια και γιατί όχι, όλη τη ζωή. Αυτό συμφέρει εμάς τους πραγματικους γιατρούς γιατί θα έρχονται όλοι σακατεμενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω ,υπαρχουν ροζ γραμμες ,θα πρεπει επιτελους να αξιοποιηθουν

      Διαγραφή