Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Βρετανία: Εκτιμήσεις ότι έως και 500 ασθενείς χάνουν τη ζωή τους κάθε εβδομάδα λόγω των καθυστερήσεων στα τμήματα επειγόντων των νοσοκομείων

Healthmag.gr

Στη Βρετανία εκτιμάται ότι έως και 500 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε εβδομάδα λόγω των καθυστερήσεων στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων, όπως καταγγέλλουν υγειονομικοί.

Ο Ίαν Χίγκινσον, αντιπρόεδρος του Royal College of Emergency Medicine, επέκρινε τις απόπειρες να «υποτιμηθούν» προηγούμενες προειδοποιήσεις του οργανισμού για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία, με τις αρχές να τα αποδίδουν μόνο στην πανδημία covid-19.

Ο Χίγκινσον δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό BBC Radio 4: «Αυτό που ακούμε τις τελευταίες ημέρες είναι ότι τα υφιστάμενα προβλήματα οφείλονται όλα στην covid ή στη γρίπη ή ότι είναι κάτι περίπλοκο και δεν πρέπει να εξάγουμε βιαστικά συμπεράσματα».

«Αν κάποιος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, γνωρίζει ότι είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα. Δεν είναι κάτι πρόσκαιρο. Όσα βλέπουμε κάθε χειμώνα και φαίνεται ότι εξακολουθούν να εκπλήσσουν το NHS», κατήγγειλε.

Ο πρόεδρος Royal College of Emergency Medicine, ο δρ. Έντριαν Μπόιλ, δήλωσε στο Times Radio σήμερα ότι 300 με 500 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε εβδομάδα λόγω των καθυστερήσεων και των προβλημάτων στα τμήματα επειγόντων των νοσοκομείων.

«Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε», υπογράμμισε.

Την προηγούμενη εβδομάδα ένας στους πέντε ασθενείς στην Αγγλία που διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο του NHS αναγκάστηκε να περιμένει περισσότερη από μία ώρα προτού εξεταστεί στο τμήμα επειγόντων.

Τα νοσοκομεία του NHS έχουν στόχο να εξετάζουν το 95% των ασθενών που διακομίζονται με ασθενοφόρο σε 30 λεπτά και το 100% σε 60 λεπτά.

Τον Νοέμβριο 37.837 ασθενείς περίμεναν επί περισσότερες από 12 ώρες στα επείγοντα των νοσοκομείων, σύμφωνα με τα στοιχεία του NHS Αγγλίας. Πρόκειται για αύξηση κατά σχεδόν 355% σε σχέση με τον προηγούμενο Νοέμβριο, όταν αριθμός ανερχόταν σε 10.646.

Ο Χίγκινσον πρόσθεσε ότι τα στοιχεία του Royal College of Emergency Medicine σχετικά με τους θανάτους που οφείλονται στην καθυστερημένη παροχή ιατρικής φροντίδας δεν είναι «εκτιμήσεις».

«Αρκετά καλά στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, τα οποία καταδεικνύουν ότι η μακρά αναμονή στο τμήμα επειγόντων συνδέεται με άσχημη εξέλιξη για τους ασθενείς», επεσήμανε.

«Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι μια επιδείνωση όλων όσων ακούγαμε για καιρό: τους ασθενείς να περιμένουν πολλή ώρα για ένα ασθενοφόρο. Όταν αυτό έρθει, οι ασθενείς ίσως να χρειαστεί να περιμένουν πολλή ώρα έξω από τα επείγοντα (…) Και όταν τελικά καταφέρουν να μπουν στα επείγοντα, τους περιμένει μεγάλη αναμονή μέχρι να τους δει ένας γιατρός. Και αναγκαζόμαστε να εξετάσουμε ασθενείς σε διάφορους χώρους, όπως στους διαδρόμους», υπογράμμισε ο Χίγκινσον.

Ο υπουργός Παιδείας Ρόμπερτ Χάλφον δήλωσε στο BBC Radio 4 ότι το πρόβλημα αυτό αποτελεί «πρώτη προτεραιότητα» για τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, αν και παραδέχθηκε ότι το σύστημα υγείας της Βρετανίας αντιμετωπίζει πίεση.

4 σχόλια:

 1. Για αυτό ο ανικανότερος υπυγ της Ιστορίας αντιγράφει τους Άγγλους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Που να δεις στο Μητσοτακισταν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μια πολύ σωστή και αντικειμενική άποψη,ας ανοίξουν τα μάτια και τα αυτιά τους οι υπεύθυνοι πολιτικοί μας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γιατί τους νοιάζει η ανθρώπινη ζωή?
  Όλα για τα λεφτά

  ΑπάντησηΔιαγραφή