Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Φαρμακεία που διαφημίζουν ότι έχουν «ελλειπτικά φάρμακα» παρανομούν, λένε οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Επιτήδειοι φαρμακοποιοί διαφημίζουν ότι διαθέτουν σε τεράστιες ποσότητες φάρμακα που έχουν εξαφανιστεί από τα ράφια των ... άλλων φαρμακείων.

Τον κώδωνα του κινδύνου για παράνομες ενέργειες από την πλευρά των φαρμακοποιών, κρούει Φαρμακευτικός Σύλλογος Πιερίας (ΦΣΠ).

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έγιναν στον εν λόγω Σύλλογο, εντοπίστηκαν φαρμακεία οι ιδιοκτήτες των οποίων, εκμεταλλευόμενοι τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στην ελληνική αγορά, αποφάσισαν να επωφεληθούν.

Συγκεκριμένα, προχώρησαν σε … διαφημιστικές καταχωρήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι διαθέτουν ορισμένα ελλειπτικά φάρμακα και μάλιστα σε απεριόριστες ποσότητες.

Με ανακοίνωσή του ο ΦΣΠ υπενθυμίζει στα μέλη του ότι η διαφήμιση αποτελεί «παράβαση των κανόνων της φαρμακευτικής δεοντολογίας και διώκεται πειθαρχικά».

«Τα φάρμακα δεν είναι «εμπορεύματα» για να τα διαφημίζουμε! Παρακαλούμε λοιπόν να είστε προσεκτικοί και να σκέφτεστε αυτό που κάνετε πριν το κάνετε!», αναφέρει ο Σύλλογος των Φαρμακοποιών στης Πιερίας.

Στην ιστοσελίδα του μάλιστα ο ΦΣΠ τονίζει πως με βάση τις ισχύουσες διατάξεις: «Δεν επιτρέπεται η με οιονδήποτε τρόπο διαφήμιση του φαρμακείου δια διαφημιστικών-χορηγούμενων καταχωρήσεων σε ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, ιστοσελίδες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και στο διαδίκτυο εν γένει, στις οποίες προβάλλεται και διαφημίζεται αποκλειστικά και μόνο το φαρμακείο (αδιαφόρως αν προβάλλεται/διαφημίζεται το φυσικό κατάστημα φαρμακείου ή το ηλεκτρονικό κατάστημα)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου