Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Πάνω από 1,2 δισ. τα χρέη των νοσοκομείων!

Συντάκτης: Αιμίλιος Νεγκής - Virus.com.gr

Δεν είναι μόνο οι ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών, που ταλανίζει το ΕΣΥ. Εκτός των άλλων, βουλιάζουν και στα χρέη, τα οποία παραμένουν σταθερά τους τελευταίους μήνες πάνω από 1,2 δισ. ευρώ!

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, τον Ιούνιο, οι οφειλές των κρατικών νοσοκομείων αυξήθηκαν κατά 15 εκατ. έναντι του Μαΐου και ανήλθαν σε 1,273 δισ. ευρώ! Παρά τις υποσχέσεις του πρώην υπουργού Θάνου Πλεύρη και ενώ πρόσκαιρα ανακόπηκε η αυξητική τους τάση, το πρόβλημα παραμένει.

Να σημειωθεί το γεγονός ότι οι οφειλές του ΕΣΥ έφθασαν στο χαμηλότερο τους σημείο το Δεκέμβριο του 2018, όταν είχαν πέσει στα περίπου 300 εκατ. ευρώ. Έκτοτε όμως συνέχισαν να αυξάνονται σταθερά για να φθάσουν στα 1,2 δισ. το Δεκέμβριο του 2020.

Το πρόβλημα αφορά και τα στρατιωτικά νοσοκομεία και έχει επισημανθεί με έντονο ύψος από τις Βρυξέλλες. Ο νέος υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει ενημερωθεί και έχει ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους διοικητές ΥΠΕ και νοσοκομείων να δρομοληγηθεί ειδικό σχέδιο δραστικής μείωσης των οφειλών μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

2 σχόλια:

  1. Οι Βρυξελλες παραμενουν το αφεντικο ,ας μην το ξεχναμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα επιτέλους! Τι είναι 1,2 δις μπροστά στα 450 δις που χρωστάει το κράτος...Αστειότητες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή