Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

ΕΟΠΥΥ: Πόσο είναι το clawback για διαγνωστικές εξετάσεις, αναλώσιμα και νοσηλείες

Η ώρα της πληρωμής των παρόχων Υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ για τον Μάιο έφτασε

Μαρία Γλένη HR

Προσαυξημένο είναι για ακόμη μια φορά το clawback που εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ για τους ιδιωτικούς παρόχους Υγείας για τον μήνα Μάιο.

Η υπέρβαση της προϋπολογισθείσας δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για διάφορες υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους οδηγεί σε μεγάλα κουρέματα για τους παρόχους Υγείας.

Ένα πρόβλημα, που μαστίζει την συγκεκριμένη αγορά εδώ και καιρό με αποτέλεσμα οι ιδιώτες πάροχοι να διαμαρτύρονται συχνά πυκνά στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Είναι ενδεικτικό, ότι για τον μήνα Μάιο με απόφαση του ΕΟΠΥΥ οι ιδιωτικές εταιρείες καλούνται να επιστρέψουν στον Οργανισμό ακόμη και το 55% των εισοδημάτων που διεκδικούν.

Χαρακτηριστικά οι εταιρείες με ορθοπεδικά βαριάς κινητικής αναπηρίας καλούνται να επιστρέψουν ακόμη και το 55.68% των χρημάτων που επρόκειτο να εισπράξουν.

Αντίστοιχα διαγνωστικά κέντρα για εξετάσεις που έχουν πραγματοποιήσει πρέπει να επιστρέψουν ακόμη και πάνω από 46% των χρημάτων που διεκδικούν με την μορφή του clawback.

Και οι ιδιωτικές κλινικές όμως έχουν κουρέματα που αγγίζουν το 43% από τις δαπάνες που έχουν υποβάλλει.

Η υπέρβαση της προϋπολογισθείσας δαπάνης πάντως δεν καταγράφεται τυχαία καθώς οι έλεγχοι του ΕΟΠΥΥ έχουν ατονήσει πλήρως μετά την κατάργηση τη ΥΠΕΔΥΦΚΑ, η οποία μετατράπηκε ουσιαστικά σε ένα μικρό τμήμα.

19 σχόλια:

  1. κυριοι θα ξυπνησουμε επιτελους ΕΛΕΟΣ απεργια εδω και τωρα!!!!!!μακρυα απο τον ΕΟΠΥΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λεφτα υπαρχουν η καλιτερα οι μικροβιολογοι εχουν!!Ντροπη για το κλαδο μας τι αλλο περιμενουμε !! χαιρομαστε που ρυθμιστηκαν τα προηγουμενα ,αληθεια εγω γνωριζω οτι ρυθμιζω οταν χρωσταω τωρα τι χρωσταω για να ρυθμισω ?αρα μονοι μας αποδεχομαστε οτι χρωσταμε !!!προταση Τελος τα χαρτια του ΕΟΠΥΥ τερμα τα αστεια ας σοβαρευτουμε ως κλαδος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ.

      Διαγραφή
  3. ΑΦΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 24 ΩΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΗΣΤΡΙΚΟΥ CLAWBACK ΜΑΙΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΕΝΩΣΕΙΣ Ε ΤΟΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΓΡΙΑ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ!!! ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάθε ……! γράφει και μια φιλοσοφία !!Αφού αναλύει το πρόβλημα :Ότι το 40-50 % της δαπάνης περίθαλψης του ελληνικού λαού εδώ και χρόνια το πληρώνουν κάποια κορόιδα από την τσέπη τους στο τέλος καταλήγει οτι το πρόβλημα θα λυθεί αν η ΥΠΕΔΥΦΚΑ γίνει μεγαλύτερη σαν σώμα !!!!
    Άλαλα τα χείλη !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ενας ανθρωπος να μου απαντήσει (δεν χρειάζεται να είναι ιατρος) γιατι δεν κλειδώνει το σύστημα συνταγογραφησης????Μέχρι να πεθάνω ελπίζω να βρεθεί κάποιος που να έχει την αυτογνωσία-γνώθι σαυτόν-γωρίζω τα όρια μου,τι μπορώ και τι δεν μπορώ.Να είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και όταν αυτές είναι βλαπτικές να γωρίζει ότι έχει την υποχρέωση να αποκαταστήσει τη διασαλευθείσα τάξη,να τιμωρηθεί ,να λογοδοτήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν χάσει το κλειδί και βάλαν τον Κούλη που έχει σίγουρα αυτογνωσία-γνώθι σαυτόν-γωρίζω τα όρια μου να το βρει και επειδή δεν το βρήκε τα 4 πρώτα χρόνια τον ξαναβγάλαν για να το βρεί τώρα. Πριν το έψαχναν ο Γιωργάκης, ο Αντωνάκης και ο Αλέξης αλλά αυτοί δεν έιχαν αυτογνωσία-γνώθι σαυτόν-γωρίζω τα όρια μου.

      Διαγραφή
  6. Eμεις κοιμομαστε κι η τυχη μας δουλευει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτο το : Οι ιδιωτες πάροχοι συχνα πυκνα διαμαρτύρονται
    …,ειναι ολα τα λεφτα!!!Ακομα γελαω … απο το κακο μου …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δηλαδή να το κάνω λιανά για να το καταλάβω. Κάποιος για να ζήσει χρειάζεται ψωμί. Το ψωμί έχει 1 €. Πληρώνει τα 30 λεπτά από τσέπη και τα 70 τα δίνει στον φούρναρη το κράτος. Τα έξοδα του φούρναρη για να φτιάξει το ψωμί είναι ασ πούμε 25 λεπτά άρα κερδίζει 75. Αν όμως για να ζήσουμε όλοι αγοράσουμε περισσότερα ψωμιά από όσα έχει το κράτος να πληρώσει τότε ζητάει από τον φούρναρη να επιστρέψει πίσω τα 55 λεπτά. 'Αρα του μένουν 20 να ζήσει. Πάλι καλά να λέμε. Μπορεί να του ζητούσαν πίσω ολόκληρο το ποσο! Πάντως το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να ζήσουμε όλοι και ότι λίγα είναι τα ψωμιά μας. Έτσι εξηγείται γιατί ο Κούλης πήρε 41%. Φως φανάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΣΤΟ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΤΟΝΗΣΕΙ.ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΛΕΓΧΟΙ?ΜΗΝ ΑΝΑΜΑΣΑΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΛΑΙΤΕ.ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΛΥΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ CLAW BACK ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ Η ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ. META ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ CLAW BACK ΣΧΕΔΟΝ 45% ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΕΤΥΧΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ?
    THN ΠΛΗΡΗ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΤΕ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΘΕΙ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΕΝΩ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗΣ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑΜΑΣ . ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΑΦΟΥ ΤΟ 50% ΤΗΣ ΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΕΙΤΑΙ.
    ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ, ΤΕΛΟΣ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ, Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ. ΑΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΣΑ ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΕΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΣΤΕ ΨΕΥΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΕΙΣΤΕ
    1. ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΠΟΠΥΥ
    2. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΓΙΑΤ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ
    3. ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΦΟΥ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΕΧΟΥΝ ΛΗΞΕΙ ΓΙΑ ΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ CLAWBACK KAI TO REBATE ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΕΩΣ ΤΟ 2025 ? ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 2013 ΜΕ ΙΣΧΥ ΕΩΣ ΤΟ 2018
    ΠΑΡΑΤΑΘΗΚΕ Η ΙΣΧΥΣ ΕΩΣ ΤΟ 2021 ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΩΣ ΤΟ 2025.
    4. ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
    ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΒΑΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.

    Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΕΛΟΣ !!!!!
    ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝΤΕΛΟΣ!!!!!!!

    ΔΕΝ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ , ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ. ΑΝΤΙΛΕΙΦΘΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΙΣΧΥΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΚΟΜΑΣΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΣΤΑΤΜΑΤΕΙΣΤΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΎΟΥΝ ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το cb ειναι αναγκαιο μετρο συγκρατησης δαπανων ,των οποιων το κονδυλι ειναι συγκεκριμενο και εξωθεν επιβαλλομενο .Αν οι παροχοι διαφωνουν ,αποχωρουν μαζικα και τοτε θα καταργηθει και θα βρει η Κ ισοδυναμο μετρο .Απαιτειται ομως σοβαροτητα που οι παροχοι δεν εχουν ουτε προβλεπεται ,με τα υπαρχοντα δεδομενα να αποκτησουν .Το cb στηριζουν επισης οι ιατρικοι συλλογοι διοτι δεν κανουν τιποτε ουσιωδες για την καταργηση του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ CLAW BACK ΜΑΙΟΥ 40% ΣΧΕΔΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΙΔΙΚ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ . ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΟΥ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΟΣΕΙ . ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΙΔΙΚ. ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟΙ , ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΜΑΣ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΑΚΡΩΣ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ.

    ΠΡΟΚΗΡΥΞΤΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΟΥ ΤΕΧΝΗΤΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥ ΦΟΡΤΩΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
    ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
    ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΑΡΟΧΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 30000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ
    ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ:
    CLAW BACK REBATE (45%)
    ΦΟΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ (22%)
    ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ,ΦΜΥ, ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΦΚΑ (35 %)
    ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΟΣΤΗ (10%)
    ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΞΤΕ ΜΑΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.
    ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΝΤΑΙ OI ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΑΤΡΟΙ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΙΟΤΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΨΗΛΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ. ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΘΕΙ ΑΡΑΓΕ ΑΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΥΓΕΙΑ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ ? ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Η ΘΑ ΙΔΙΟΤΕΥΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΘΑ ΠΗΡΩΝΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΙΕΙ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
    ΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΥΣΙΔΩΤΑ KAI ΑΛΛΗΛΟΕΞΑΡΤΩΜΕΝΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ
    ΑΝ ΔΕΝ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΜΕΣΑ ΜΤΡΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ CLAW BACK KAI REBATE , ΣΧΟΛΙΣΤΙΚΗ ΕΛΕΓΧΌΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΙΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ, ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΟΟΠΥ, ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΧΡΕΩΘΕΙ ΠΑΡΟΧΗ ΑΠΟ CLAW BACK KAI REBATE .


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συνάδελφοι μας δουλεύουν , αντιδράστε επιτέλους , σε λίγο δεν θα έχουμε να ζήσουμε , με τις πλάτες μας κάνουν κοινωνική πολιτική χρόνια τώρα και μην ξεχνάτε , τέλος το μοριακά και τα rapid test γιατί η κυβέρνηση κήρυξε τέλος της πανδημίας , που σημαίνει τέλος στην ρευστότητα στις επιχειρήσεις μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όσο είναι το ποσοστό της προείσπραξης άλλο τόσο είναι το ποσοστό της πλασματικής συνταγογράφησης….το γνωριζουν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγώ βλέπω μικροβιολόγους που έντονο διαμαρτύρονται και απαιτούν να φύγουμε από τον ΕΟΠΠΥ παράγγειλα ίδιοι κάνουν πολλά χιλιόμετρα για να παραλάβουν ένα δείγμα από ένα ασθενή ,τρέχουν να παραλάβουν μια εξέταση που δε γίνεται στο δημόσιο νοσοκομείο να την κάνουν οι ίδιοι για να αποκομίσουν ενάμιση ευρώ
    Όσο πιο πολύ διαμαρτύρονται τόσο πιο πολύ κυνηγούν την εξέταση του ΕΟΠΠΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ακόμα δεν έχει σταλεί προς πληρωμή ο Μάιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή