Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

Επιστρέφουν στα νοσοκομεία αφού δεν εξελέγησαν βουλευτές

Συντάκτης: Αιμίλιος Νεγκής - Virus

Γιατροί του ΕΣΥ, που ήταν υποψήφιοι στις εκλογές αλλά δεν τα κατάφεραν, επανέρχονται στα νοσοκομεία τους αυτοδικαίως, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. Οι υποψήφιοι προέρχονται από όλα τα μεγάλα κόμματα.

Ειδικότερα, επιστρέφουν οι ακόλουθοι:Λάμπρος Βαμβακάς στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου σε θέση ειδικευμένου ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Παθολογικής Ογκολογίας με βαθμό Διευθυντή. Ο κ. Βαμβακάς ήταν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ και εργαζόταν στο ίδιο νοσοκομείο μέχρι πρότινος.
Βασιλική Ευστρατίου στο νοσοκομείο Σάμου, σε θέση ειδικευμένης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Ιατρικής Βιοπαθολογίας-Εργαστηριακής Ιατρικής με βαθμό Επιμελήτριας Β. Κατέβηκε υποψήφια στη μονοεδρική της Σάμου, αλλά την έδρα κατέλαβε ο Χριστόδουλος Στεφανάκης. Η κα Ευστρατίου από το 2022 ήταν διευθύντρια στο τμήμα αιμοδοσίας και τα μικροβιολογικά τμήματα του νοσοκομείου.

Νίκος Ηγουμενίδης στο πανεπιστημιακό Ηρακλείου σε θέση ειδικευμένου ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Παθολογικής Ογκολογίας με βαθμό Διευθυντή (όπως λέει η απόφαση, αλλά σίγουρα έχει γίνει κάποιο λάθος γιατί είναι καρδιολόγος). Μάλιστα, διετέλεσε διευθυντής Καρδιολογίας στο ίδιο νοσοκομείο. Είχε εκλεγεί για πρώτη φορά βουλευτής Ηρακλείου με το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές Σεπτεμβρίου 2015 και επανεκλέχτηκε στις 7 Ιουλίου 2019.

Αλεξάνδρα Τσιρογιάννη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός σε θέση ειδικευμένης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Ιατρικής Βιοπαθολογίας-Εργαστηριακής Ιατρικής με βαθμό Διευθυντή. Είχε κατέβει με το ΚΚΕ στο Δυτικό τομέα Αθηνών. Διετέλεσε Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Ανοσολογίας, Διευθύντρια επιστημονικά και διοικητικά υπεύθυνη τμήματος ανοσολογίας – ιστοσυμβατότητας ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» και Μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Αικατερίνη Κατσανδρή, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός σε θέση ειδικευμένης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας με βαθμό Επιμελήτριας Α ́. Είχε κατέλθει στην Περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής με τη ΝΔ. Εξελέγη στις εκλογές της 21ης Μαΐου αλλά όχι στις επόμενες.

Κωνσταντίνος Μπλούχος σε θέση ειδικευμένου ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Χειρουργικής με βαθμό Επιμελητή Α ́ του νοσοκομείου Δράμας. Είχε κατέβει με τη ΝΔ στην οικεία εκλογική περιφέρεια. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Νοσοκομείου Δράμας και πρόεδρος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας. Είχε εκλεγεί βουλευτής το 2019.

Δήμητρα Σταματέλου, σε θέση ειδικευμένης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας με βαθμό Επιμελήτριας Β ́ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Ήταν υποψήφια με το ΚΚΕ στον Πειραιά. Διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου του Κ.Σ. της ΚΝΕ και υπήρξε και υποψήφια βουλευτής του Κόμματος στη Λευκάδα.

5 σχόλια:

  1. Ο σοφος λαος λεει ή παπας παπας ή ζευγας ζευγας ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφό με .....41% ΝΔ δεν γινεται

      Διαγραφή
    2. Οχι κε συναδελφε και οταν ψηφιζε Συριζα και ΠΑΣΟΚ σοφος ηταν και τωρα το ιδιο ειναι ....

      Διαγραφή
  2. Να τρώνε από παντού.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με το αντίστοιχο επίπεδο ιατρικής επάρκειας που θα τους έχει απομείνει.Δυστυχως χρησιμοποιούν τα νοσοκομεία ως πολιτικά γραφεία και μηχανισμούς εξυπηρέτησης μελλοντικών ψηφοφόρων .Απληστία και θράσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή