Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Χρυσοχοΐδης: Ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ

 Τι σχεδιάζει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τον ΕΟΠΥΥ. Τα πρόσωπα και οι αλλαγές στον Οργανισμό

Σαρωτικές αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ ετοιμάζει ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει ήδη έτοιμο το σχέδιο για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου άμεσα ο μεγαλύτερος Οργανισμός υγείας της χώρας να ξεκινήσει να λειτουργεί διαφορετικά.
Τι αλλαγές σχεδιάζει ο Χρυσοχοΐδης

Ειδικότερα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr ο Υπουργός Υγείας σκοπεύει να αλλάξει τα πάντα στον Οργανισμό, τόσο σε ό,τι αφορά σε πρόσωπα όσο και σχετικά με την δομή του φορέα αλλά και τον τρόπο συνεργασίας του με τους ιδιώτες παρόχους.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προτίθεται να εφαρμόσει έναν νέο τρόπο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ ο οποίος θα θυμίζει ασφαλιστικό οργανισμό, ενώ θα εγκαινιαστεί και ένας νέος τρόπος συνεργασίας με ιδιωτικές εταιρείες. Εταιρείες που θα αναλάβουν συγκεκριμένο έργο που σήμερα πραγματοποιούν υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες υψηλόβαθμες πηγές, αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως ώστε να επεκταθεί η συνεργασία του ΕΟΠΥΥ με τον ιδιωτικό τομέα ώστε κάποιους τομείς όπως τους ελέγχους, να τους αναλάβουν ιδιωτικές εταιρείες.

Πηγή: chrisochoidis.gr

Άλλωστε με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, η ΥΠΕΔΥΦΚΑ που αποτελούσε τον βασικό ελεγκτικό μηχανισμό του ΕΟΠΥΥ, υποβαθμίστηκε σε τμήμα με αποτέλεσμα σήμερα να μην πραγματοποιούνται έλεγχοι στην αγορά.

Ταυτόχρονα ο υπουργός Υγείας αναμένεται να κάνει αλλαγές και σε πρόσωπα τροποποιώντας τη δομή Διοίκησης του Οργανισμού. Το πρόσφατο νέο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει επταμελές, αλλά σχεδιάζονται αλλαγές στις αρμοδιότητες και τις εξουσίες που θα ασκεί ο καθένας.
Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξουν και νέες τοποθετήσεις προσώπων …έκπληξη, επιμένουν πηγές του HealthReport.gr.

Τροποποιήσεις όμως μελετώνται να γίνουν και στις παροχές προς τους ασφαλισμένους, αφού σχεδιάζεται να διευρυνθεί η συνεργασία του δημοσίου ΕΣΥ με τις ιδιωτικές κλινικές ώστε να νοσηλεύονται περισσότεροι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ από τα δημόσια νοσοκομεία στις ιδιωτικές κλινικές ειδικά εάν στο ΕΣΥ υπάρχει πληρότητα.

7 σχόλια:

  1. Κατάλαβα !!Οποιος εργαστηριακός θα μείνει στον Εοπυυ εκεί που χρώσταγε …τώρα θα πρέπει να πληρώνει κιόλας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κωμωδιακο θερινο κλιμα συνεχιζεται ,με αφθονο γελιο μεχρι δακρυων ,οπως στους παλιους θερινους κινηματογραφους !Κυρ Μιχαλη ευχαριστουμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Σχέδιο είναι:πάμε και όπου βγει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα μας ταράξει στο claw back και rebate μεχρι το κόμμα να φτάσει το 51%
    Όσο για τους εργαστηριακούς που θα λακίσουν θα πάρει πυροσβέστες και στρατιωτικούς στη θέση τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπορεί και ανειδίκευτους εργάτες για μεγαλύτερη ποιοτική ασφάλεια

      Διαγραφή
  5. Οι πανίσχυρη ηλεκτρική σκούπα επιτρέπει άμεσο πλήρες σάρωμα χωρίς να μένουν υπολείμματα ιατρών, νοσηλευτών και άλλων εργαζόμενων υγείας στην Ελλάδα. Ασύρματη ή κυλινδρική, με ή χωρίς σακούλα μια σκούπα χρειάζεται πάντα σε κάθε Υπουργό Υγείας είτε είναι ακροδεξιός είτε σοσιαληστής είτε ακόμα και αναρχοκομουνιστής. Είναι επίσης η κορυφαία λύση των αρίστων για καθαριότητα κάθε μίζας και ρεμούλας στον τομέα της Υγείας. Προτιμάτε πάντα τις ηλεκτρικές σκούπες. Είναι ακριβότερες αλλά είναι πάντα αξεπέραστες στις σαρωτικές αλλαγές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή