Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Νοσοκομεία: Πώς θα γίνεται η αξιολόγηση σε κλινικές και προσωπικό – Έρχονται μικτά κλιμάκια εμπειρογνωμόνων

Νοσοκομεία: Πώς θα γίνεται η αξιολόγηση σε κλινικές και προσωπικό – Έρχονται μικτά κλιμάκια εμπειρογνωμόνων

Με μικτά κλιμάκια εμπειρογνωμόνων αναμένεται να γίνεται η αξιολόγηση σε προσωπικό και κλινικές στα νοσοκομεία

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Αξιολόγηση όχι μόνο στα νοσοκομεία για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, αλλά ουσιαστικά και στο προσωπικό σχεδιάζει να κάνει το υπουργείο Υγείας. Ήδη άλλωστε υπάρχει ο σχετικός νόμος ενώ η διαδικασία θα ακολουθηθεί από τον Οργανισμό για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ).

Με βάση τα σχέδια που έχουν γίνει και αναμένεται να μπουν σε εφαρμογή από το νέο έτος, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, στον ΟΔΙΠΥ θα δημιουργηθούν μικτά κλιμάκια εμπειρογνωμόνων τα οποία θα επισκέπτονται τα νοσοκομεία για μεγάλο διάστημα προκειμένου να αξιολογήσουν τις κλινικές αλλά και το προσωπικό για τις ιατρικές υπηρεσίες αλλά και για την ποιότητα τους.

Τα μικτά κλιμάκια για τα νοσοκομεία

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, τα μικτά κλιμάκια θα αποτελούνται από γιατρούς και νοσηλευτές οι οποίοι θα προσληφθούν από τον ΟΔΙΠΥ με ειδική διαδικασία η οποία θα προσδιοριστεί με νέο νομοσχέδιο προς το τέλος Σεπτεμβρίου.

Επικεφαλής των κλιμακίων θα είναι στέλεχος του ΟΔΙΠΥ ενώ τα ονόματα όλων των υγειονομικών που θα προσληφθούν θα ενταχθούν σε ένα ειδικό μητρώο εμπειρογνωμόνων.

Στόχος θα είναι να επιλέγονται κάθε φορά διαφορετικά στελέχη από το ειδικό μητρώο εμπειρογνωμόνων ώστε να πραγματοποιούν τους ελέγχους στα νοσοκομεία με αντικειμενικότητα και διαφάνεια, περιγράφουν πηγές του HealthReport.gr.

Το μητρώο με τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στα κλιμάκια θα ανανεώνεται συχνά αφού υπάρχει πλάνο για συνεχή ανανέωση του προσωπικού.

Τα κλιμάκια μέσα από δείκτες μέτρησης που θα δημιουργηθούν, θα αξιολογούν τις υπηρεσίες και τις κλινικές αλλά ουσιαστικά και το προσωπικό που θα παρέχει τις υπηρεσίες.

Οι ομάδες των αξιολογητών θα ελέγχουν εκτός από νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, Μονάδες Ψυχικής Υγείας κ.α.

Έρχεται νομοσχέδιο

Στο μεταξύ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση αναμένεται να προωθήσει νομοσχέδιο μέσω του οποίου θα προσδιορίζεται επ’ ακριβώς ο τρόπος λειτουργίας των ΑΕ Οργανισμών του Δημοσίου και στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν αλλαγές και στον ΟΔΙΠΥ που έχει αναλάβει τους ελέγχους στο ΕΣΥ.

Στο νομοσχέδιο όπως επισημαίνουν πηγές του HealthReport.gr, θα ορίζεται και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνουν οι προσλήψεις των γιατρών και των νοσηλευτών για να συσταθούν τα κλιμάκια.

Στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου θα προβλέπονται και γενικότερες αλλαγές στον ΟΔΙΠΥ ώστε να υπάρχει μία «ευθυγράμμιση» της λειτουργίας του με τα νοσοκομεία αλλά και το υπουργείο Υγείας.

3 σχόλια:

  1. Αντί να προσλάβουν .....ψευδοαξιολογουν ενώ οι σοβάδες πέφτουν .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γελιο,γελιο,γελιο μια συνεχιζομενη τραγικωμωδια στην υγεια .Ακομη δεν εχουμε πιασει πατο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντε ποιός στη χάρη σας. Ευκολάκι σας βάλανε...Υπάρχουν νοσοκομεία χωρίς καθόλου γιατρούς οπότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή