Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών: Πρότυπο Τμήμα για τους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς

Συντάκτης:
Virus

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών απέκτησε πρότυπο τμήμα για ανοσοκατασταλμένους μετά από μια μακροχρόνια προσπάθεια. Πλέον οι ασθενείς θα μπορούν να λαμβάνουν τη θεραπεία τους με αξιοπρέπεια σε ημερήσια νοσηλεία με ασφάλεια , σε ένα χώρο εξαιρετικών προδιαγραφών.

Το εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου μετατράπηκε σε δομή με ειδικές προδιαγραφές, ύστερα από ενέργεις; του Διοικητή του ΠΓΝΠ Δημήτρη Μπάκου, με την συμβολή του αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής Καθηγητή Παθολογίας- Λοιμωξιολογίας Μάρκου Μαραγκού, της διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Ιωάννας Μίχου και της υπεύθυνης της Ειρήνη Χήρα, όπως τονίζεται σε αανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα. Στο πρότυπο τμήμα θα εξυπηρετούνται ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς που λαμβάνουν ειδικές θεραπείες με ημερήσια νοσηλεία. Οι ασθενείις αυτοί μπορεί να αντιμετωπίζουν ρευματολογικά, γαστρεντερολογικά, πνευμονολογικά, ενδοκρινολογικά ή αιματολογικά προβλήματα.

Την ικανοποίησή της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα ( ΕΛΕΑΝΑ ) η υπεύθυνη ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαϊας, Μάχη Σαλαμαλίκη, καθώς επρόκειτο για ένα αίτημα μας από το 2015, που είχαμε τονίσει τις ελλείψεις που υπήρχαν και την βασική ανάγκη για την δημιουργία μονάδων χορήγησης βιολογικών παραγόντων για ασθενείς με ρευματικές παθήσεις. Σχετικά με το επίτευγμα αυτό υπενθυμίζει η πρόεδρος της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α, Αθανασία Παππά υπογραμμίζει την σημασία της χορήγησης τέτοιων φαρμάκων στο ασφαλές περιβάλλον του νοσοκομείου για ημερήσια νοσηλεία σε ειδικά διαμορφωμένη μονάδα. Όπως εξηγεί η κ. Παππά είναι αναγκαία η παρουσία γιατρού και νοσηλευτικού προσωπικού εκπαιδευμένου στην παρασκευή , την χορήγηση των ειδικών φαρμάκων καθώς και στην έγκαιρη διάγνωση αντιμετώπιση του επείγοντος! Ζωτικής σημασίας είναι να διατίθεννται κλίνες ή ανάκλιντρα για την άνετη και ασφαλή χορήγηση των φαρμάκων , καθώς και να είναι εύκαιρος ο εξοπλισμός αντιμετώπισης επείγοντος ( καταπληξία, εμβολή, ανακοπή κλπ ), όπως είναι συλλογές διασωλήνωσης , καθετηριασμού μεγάλων αγγείων , παροχές οξυγόνου, μάσκες θετικής πίεσης! Η κ. Παππά τονίζει πως η “ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα αρχικά με την βοήθεια των θεραπόντων ιατρών και στη συνέχεια με διάλογο με τις διοικήσεις των νοσοκομείων.Τα μέτρα που υποσχέθηκαν να ληφθούν , όπως η διάθεση κατάλληλου χώρου , κλινών και προσωπικού βλέπουμε ότι σιγά σιγά ευδοκιμούν”.

Η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς “όλους όσους προσπάθησαν για να εξασφαλίσουν την άνεση και την ασφάλεια των υποβαλλόμενων σε θεραπεία ασθενών , επιτρέποντας την σωστή νοσηλεία τους από ένα εξειδικευμένο προσωπικό ! Ευελπιστούμε να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα του Π.Γ.Ν.Π”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου