Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ολοκληρώθηκε η διά θαλάσσης μεταφορά των ασθενών στην Καβάλα

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ολοκληρώθηκε η διά θαλάσσης μεταφορά των ασθενών στην Καβάλα

Με ασφάλεια μεταφέρθηκαν οι ασθενείς μετά την φωτιά που απείλησε το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

HR

Μετά τη φωτιά που απείλησε το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης πλέον οι ασθενείς νοσηλεύονται πλέον στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Αναλυτικότερα αργά το απόγευμα ολοκληρώθηκε η διά θαλάσσης μεταφορά των ασθενών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης που εκκενώθηκε προληπτικά λόγω της καταστροφικής φωτιάς στην Καβάλα.

Η επιχείρηση που συντονίστηκε από το ΕΚΑΒ, τον στρατό, τις διασωστικές ομάδες, την τροχαία και τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλα επέτρεψε την άμεση και απρόσκοπτη μεταφορά όλων των ασθενών από το λιμάνι στο νοσοκομείο χωρίς καθυστέρηση και με ασφάλεια.

Δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου

Ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος που επέβλεψε την όλη επιχείρηση σε δηλώσεις του τόνισε πως η άφιξη των ασθενών στο νοσοκομείο της Καβάλας είναι η τελευταία φάση μιας απόλυτα πετυχημένης επιχείρησης που ολοκληρώθηκε με αξιοπιστία και ακρίβεια.

«Κινητοποιήθηκαμε από χθες το βράδυ», υπογράμμισε ο υφυπουργός, «όταν άρχισε να επιδεινώνεται η κατάσταση στην ατμόσφαιρα. Αρχικά μεταφέραμε τους ασθενείς στα νοσοκομεία Κομοτηνής και Ξάνθης. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης από τους ασθενείς που ήδη μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ στο πλοίο μετακινήσαμε 25 ασθενείς οδικώς με τα ασθενοφόρα γιατί έπρεπε να είχαν επάρκεια οξυγόνου. Τους υπόλοιπους 26 τους μεταφέραμε με το πλοίο ώστε να συνεχίσουν τη νοσηλεία τους στην Καβάλα»

1 σχόλιο:

  1. Πολύ μπροστά ρε σεις η κυβένρηση του 41%. Έβαλε ναύτες για οδηγούς ασθενοφόρων πριν από 2 μήνες και τώρα μεταφέρει ασθενείς με πλοία! Πολύ μπροστά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή