Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Υπουργείο Υγείας: Άρχισαν οι επαφές για αλλαγές σε Προέδρους Οργανισμών και Διοικητές Νοσοκομείων – Όλες οι πληροφορίες

Υπουργείο Υγείας: Άρχισαν οι επαφές για αλλαγές σε Προέδρους Οργανισμών και Διοικητές Νοσοκομείων – Όλες οι πληροφορίες

Αλλαγές στους Προέδρους Οργανισμών και φορέων ετοιμάζει ήδη το υπουργείο Υγείας

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Στελέχη για να καλύψουν θέσεις σε μεγάλους Οργανισμούς αλλά και σε νοσοκομεία άρχισε να αναζητά το υπουργείο Υγείας.

Όπως μεταφέρουν έγκυρες πηγές στο HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ήδη τις πρώτες επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς Υγείας προκειμένου να αναλάβουν τους επόμενους μήνες νέο ρόλο σε μεγάλους φορείς.

Πρόκειται για συζητήσεις που έχει ξεκινήσει ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, προκειμένου να ανιχνεύσει τις προθέσεις προσώπων που θα μπορούσαν να ηγηθούν μεγάλων Οργανισμών.

Ταυτόχρονα όμως έχουν ξεκινήσει και οι πιέσεις από την άλλη πλευρά. Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, ενδιαφερόμενοι οι οποίοι διεκδικούν μία υψηλή θέση στον τομέα της Υγείας ασκούν πιέσεις τόσο στο υπουργείο Υγείας όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Να σημειωθεί πάντως ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει επισημάνει πολλές φορές ότι από δω και στο εξής τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης θα διορίζονται με αξιοκρατικά κριτήρια, ενώ θα αποφευχθούν πολιτευτές που δεν κατόρθωσαν να εκλεγούν.

Οι Οργανισμοί που αναμένεται να αλλάξουν Διοικήσεις είναι ο ΕΟΔΥ, ο ΕΟΠΥΥ, ο ΕΟΦ ενώ δεν αποκλείεται νέα στελέχη να αναλάβουν και σε άλλους μικρότερους φορείς. Σχετικά με τον ΕΟΔΥ, τον πρώτο ρόλο για τη νέα Διοίκηση αναμένεται να έχει η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη. Άλλωστε η ίδια επέλεξε και τη νέα Γενική Γραμματέα Δημόσια Υγείας Φωφώ Καλύβα, σε αντίθεση με άλλες προτάσεις που είχαν “πέσει” στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ήδη άρχισαν να ακούγονται τα πρώτα ονόματα όσων έχουν μπει στη σκακιέρα των αποφάσεων της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά στον ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός Υγείας έχει βολιδοσκοπήσει κάποια στελέχη του τομέα της Υγείας, κάποιοι εξ αυτών προέρχονται και από τον παλαιό του χώρο το ΠΑΣΟΚ. Προς ώρας όμως δεν έχει κλείσει κάποιο πρόσωπο καθώς θα χρειασθούν διεργασίες σε υψηλό επίπεδο κεντρικά από την κυβέρνηση.

Για τον ΕΟΦ έχουν ξεκινήσει οι πρώτες επαφές με πρόσωπα που γνωρίζουν τον τομέα του φαρμάκου, αλλά φαίνεται πως υπάρχουν κάποια προσκόμματα που είναι άγνωστο εάν θα ξεπεραστούν, λένε πληροφορίες του HealthReport.gr.

Μέσω διαγωνισμού οι Διοικητές Νοσοκομείων

Σε ό,τι αφορά στους Διοικητές Νοσοκομείων η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι αυτή που θα ορίζεται από τον νέο νόμο που θα προωθήσει το υπουργείο Εσωτερικών τον Σεπτέμβριο.

Ήδη οι υπάρχοντες Διοικητές Νοσοκομείων έχουν ενημερωθεί ότι θα πρέπει να περάσουν νέα διαδικασία αξιολόγησης ώστε να υπογράψουν τα νέα συμβόλαιά τους. Άλλωστε οι συμβάσεις τους λήγουν στις 30 Σεπτεμβρίου για τους περισσότερους.

Πάντως όσοι έχουν περάσει τα άτυπα «τεστ» από το υπουργείο Υγείας δεν φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα με την ανανέωση των συμβάσεων τους. Παρ’ αυτά θα χρειασθεί να υπογράψουν νέα συμβόλαια αποδοτικότητας.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι και το 2019 η κυβέρνηση της ΝΔ είχε υποχρεώσει τους Διοικητές Νοσοκομείων που διόρισε να υπογράψουν συμβόλαιο αποδοτικότητας χωρίς βέβαια αυτό να έπαιξε τελικά κάποιο ρόλο για τη διατήρηση τους στο ΕΣΥ.

5 σχόλια:

  1. Κυρια Μαστορακου ,θελω να γινω διοικητης νοσοκομειου.Πριν δουλευα σε σουπερ μαρκετ στο ταμειο ,συνεπως ειχα αμεση σχεση με τα οικονομικα .Εχω δουλεψει επισης σε φαρμακειο,ως καθαριστρια ,συνεπως εχω αμεση σχεση με τα προβληματα της υγειας .Ειμαι και στο κομμα ,κολλαω αφισες .Γιατι οι αλλοι καλυτεροι ειναι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καιρός να ανταμειφθούν τα γαλάζια παιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό! Τώρα και σε ένα νοσοκομείο κοντά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή