Τρίτη 15 Αυγούστου 2023

Επανεκκίνηση για τα γραφεία Παράπονων στα νοσοκομεία – Πώς θα λειτουργούν

Πολιτική βούληση του υπουργείου Υγείας είναι τα γραφεία Παράπονων να ανασυγκροτηθούν

Σε τροχιά επανεκκίνησης τα γραφεία «Παραπόνων» στα νοσοκομεία από το υπουργείο Υγείας.

Στο πλαίσιο της ανασύστασης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τα Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υγείας ή γραφεία «Παραπόνων», όπως ήταν γνωστά παλαιότερα θα αναβαθμιστούν, προκειμένου η γνώμη των ασθενών να αξιοποιηθεί για να βελτιωθούν περαιτέρω οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχεδιάζει την επανεκκίνησή τους καθώς τα συγκεκριμένα γραφεία αν λειτουργούν από το 2016, στην πράξη όμως φαίνεται ότι είτε υπολειτουργούν κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού και εξοπλισμού είτε οι ασθενείς δεν γνωρίζουν την ύπαρξη τους.

Εξάλλου δεν είναι τυχαία η διαπίστωση της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Υγείας πως όσες καταγγελίες και να είχαν γίνει στο παρελθόν στα γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., έμεναν στο συρτάρι.

Πλέον φαίνεται, ότι υπάρχει η πολιτική βούληση να ξεκινήσει μία προσπάθεια ανασυγκρότησης τους, ώστε οι όποιες καταγγελίες από την πλευρά των ασθενών να έχουν αποτέλεσμα και λύση.

Οι καταγγελίες των ασθενών


Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του αρμόδιου υπουργείου Υγείας το τελευταίο διάστημα υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από νοσηλευόμενους ασθενείς στα γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας για κακή συμπεριφορά του υγειονομικού προσωπικού στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας.

Επίσης δεν έλειψαν και τα παράπονα και οι καταγγελίες για τις συνθήκες νοσηλείας στα ράντζα και τις πολύωρες αναμονές στις κλινικές του ΕΣΥ.

Βάση των ίδιων στοιχείων για το 2021 οι 7 ΥΠΕ δέχθηκαν συνολικά 18.941 καταγγελίες και 2.816 ευχαριστήριες επιστολές.

2 σχόλια:

  1. Το γελιο συνεχιζεται αφθονο οπως παντα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια ευχαριστηρια επιστολη για καθε 9 καταγγελιες .Αυτο εινια το ΕΣΥ !Οι σοβαροι γιατροι απο μακρια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή