Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Συνελεύσεις στα νοσοκομεία θα πραγματοποιήσει η ΕΙΝΑΠ


Με στόχο να κρίνει ο κλάδος των νοσοκομειακών γιατρών το αποτέλεσμα της πρόσφατης συνάντησης ΕΙΝΑΠ και υπουργού Υγείας Α. Ξανθού, θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα νοσοκομεία.
Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ στις 06/04/17 είχε πραγματοποιήσει στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών για το θέμα της ιατρικής εκπαίδευσης – εξετάσεις και ακολούθησε συνάντηση με τον Υπουργό.

ert.gr

Όπως αναφέρει η ΕΙΝΑΠ: «Θέσαμε τα εξής ερωτήματα:

1. Κριτήρια καθορισμού του αριθμού των ειδικευομένων προς τους ειδικευμένους.
2. Αριθμός γιατρών ανά ειδικότητα.
3. Τα κριτήρια αξιολόγησης των ομάδων των εκπαιδευτικών κέντρων

Ο Υπουργός και ο αναπληρωτής Υπουργός μας είπαν ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απαντήσεις μέχρι το Υπουργείο να νομοθετήσει, αφού μελετήσει όλες τις εισηγήσεις.

Μας διαβεβαίωσε επίσης ότι το νομοσχέδιο δε θα έρθει στη Βουλή πριν από το φθινόπωρο και δε θα υπάρξει κάποια αλλαγή πριν από το 2018.

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ εκτιμώντας ότι αυτές οι αλλαγές που προωθούνται δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, καλεί όλους τους γιατρούς της Αθήνας – Πειραιά σε αγωνιστική ετοιμότητα. Ήδη έχει συντελεστεί μια πρώτη νίκη αφού η εφαρμογή των προτάσεων του ΚΕΣΥ «πάγωσαν» προσωρινά.

Καλούμε τις 3μελείς και τις 5μελείς επιτροπές των νοσοκομείων να συγκαλέσουν Γενικές Συνελεύσεις στα νοσοκομεία τους και να μας ενημερώσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου