Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Ο ΣΦΕΕ για τη γνωμοδότηση της Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα


Πολιτική λύση για την αποτελεσματική εφαρμογή του Κώδικα Δημοσιοποίησης ζητά από την κυβέρνηση η φαρμακοβιομηχανία, στην οποία επικρατεί προβληματισμός για τη Γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠ) αναφορικά με τη δημοσιοποίηση παροχών των φαρμακευτικών εταιριών σε επαγγελματίες υγείας (εδώ).

«Διαφάνεια και προστασία προσωπικών δεδομένων στο χώρο της Υγείας, δεν είναι ασύμβατες έννοιες» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ).

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τη νομοθεσία, θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν τόσο τα ονόματα όσο και οι αξία των παροχών επιμόρφωσης των εταιριών προς τους γιατρούς. Η ΑΠΔΠ συστήνει, ωστόσο, τη δημοσίευση μόνο των συνεδρίων τύπου Β, δηλαδή των προωθητικών εκδηλώσεων, εμμένοντας στην προηγούμενη γνωμοδότησή της για εξαίρεση των επιστημονικών συνεδρίων – τύπου Α και άλλων παροχών.

Ο ΣΦΕΕ ξεκαθαρίζει από την πλευρά του πως η πλήρης διαφάνεια «διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, θωρακίζει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, κατοχυρώνει τα συμφέροντα των ασθενών και εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας και δικαιοσύνης στους πολίτες». Στην κατεύθυνση αυτή ζητά από την Πολιτεία «να προχωρήσει στις αναγκαίες τροποποιήσεις, για να εφαρμοστεί αποτελεσματικά η σχετική νομοθεσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου