Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Αρνούνται συνταγογράφηση και εξετάσεις σε ανασφάλιστους πολίτες - Τούς ζητούν βιβλιάριο

Μερίδα “λειτουργών” του πρωτοβάθμιου δημόσιου συστήματος εξωνοσοκομειακής περίθαλψης εμποδίζουν την ομαλή και αξιοπρεπή πρόσβαση πολιτών ευπαθών ομάδων.

IATRONET.GR

Σοβαρή καταγγελία για προβλήματα πρόσβασης ανασφάλιστων – άπορων πολιτών σε δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, έκανε την Πέμπτη το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Ιατρείου, μερίδα “λειτουργών” του πρωτοβάθμιου δημόσιου συστήματος εξωνοσοκομειακής περίθαλψης εμποδίζουν την ομαλή και αξιοπρεπή πρόσβαση πολιτών ευπαθών ομάδων.

Παρατηρούνται προβλήματα με τη συνταγογράφηση φαρμάκων, και τη διαδικασία εργαστηριακών εξετάσεων που έχουν ανάγκη οι ασθενείς.

Παρά τη σχετική νομοθεσία (νόμος 4368/16), οι εν λόγω “λειτουργοί” επικαλούνται ακόμη και τη διαδικασία έκδοσης βιβλιαρίων δικής τους έμπνευσης.

Ασθενείς επανέρχονται στο Μητροπολιτικό Ιατρείο και διαμαρτύρονται για τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Αν και αδύναμοι, είναι αποφασισμένοι – μεμονωμένα ή μαζί με τα Κοινωνικά Ιατρεία – να προασπίσουν την αξιοπρέπειά τους και το δικαίωμά τους στην περίθαλψη.

Οι υπεύθυνοι του Ιατρείου Ελληνικού καταγγέλλουν την αυθαιρεσία, καθώς – εκτός από την ταλαιπωρία που προκαλεί στους πολίτες – υπονομεύει τον μεγάλο αγώνα των υπολοίπων λειτουργών της Υγείας, οι οποίοι τιμούν τον όρκο τους και προσφέρουν τα μέγιστα, έχοντας στην διάθεσή τους συχνά ελάχιστα ή ανεπαρκή μέσα.

Αλληλεγγύη

Η μεγάλη δύναμη του λαού – σημειώνουν – σε εποχές κρίσης είναι η αλληλεγγύη. Αυτή κράτησε όρθια και με αξιοπρέπεια την χειμάζουσα κοινωνία μας τα τελευταία δύσκολα χρόνια.

Θεωρούν ύψιστης σημασίας το υπουργείο Υγείας να πάρει πρωτοβουλία ενημέρωσης για τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο 4368/2016, με τον οποίο καλύπτονται οι ανασφάλιστοι πολίτες, τόσο σε σχέση με τους σχετιζόμενους με την Υγεία (γιατρούς και διοικητικό προσωπικό), όσο και το σύνολο του πληθυσμού.

Δημ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου