Κυριακή 23 Απριλίου 2017

600.000 ευρώ πλήρωνε τo ΚΕΕΛΠΝΟ για γραμμή καταγγελιών


600.000 ευρώ πλήρωνε τo ΚΕΕΛΠΝΟ σε ιδιωτική εταιρία για να συντηρεί τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών για όσους παραβίαζαν το αντικαπνιστικό νόμο , σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ μιλώντας στα Χανιώτικα Νέα.

Healthweb.gr

Συγκεκριμένα είπε ο πρόεδρος «Το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ο κατεξοχήν οργανισμός προστασίας της δημόσιας υγείας στη χώρα μας αλλά ποικίλα συμφέροντα θέλανε να το κρατήσουν έξω και μακριά από αυτή την αποστολή του. Του είχαν, λοιπόν, εκχωρήσει ένα ρόλο “καταγγέλτη” που μια τηλεφωνική γραμμή η 1142 εδώ και πολλά χρόνια χρησίμευε στο να συλλέγονται οι καταγγελίες από αγανακτισμένους πολίτες που έμπαιναν σε ένα μπαρ κι έβλεπαν ντουμάνι τον καπνό. Φυσικά οι καταγγελίες αυτές ποτέ δεν διεκπεραιωνόντουσαν και έμεναν “κενό γράμμα”. Για να λειτουργεί δε αυτή η γραμμή του ΚΕΕΛΠΝΟ οι παλιές διοικήσεις πλήρωναν το 2009 σε ιδιωτικές εταιρείες 600.000 ευρώ τον χρόνο και πάνω από 150.000 το 2014!».

Σήμερα , διευκρίνισε ότι η γραμμή 1142 «αξιοποιείται με δικό μας προσωπικό και χωρίς κανένα πρόσθετο κόστος, όχι για να κάνει αστυνομικά μέτρα αλλά για να προωθεί τους ανθρώπους που θέλουν να διακόψουν το κάπνισμα στα ιατρεία διακοπής καπνίσματος».

»Εμβληματικός χώρος διαφθοράς το ΚΕΕΛΠΝΟ»

Ερωτηθείς ο κ. Ρόζενμπέργκ για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και τον τρόπο με τον

Για τον τρόπο που λειτουργούσε το Κέντρο στο παρελθόν σημείωσε Ερωτηθείς ο κ. Ρόζενμπέργκ ότι «πράγματι πολλά από αυτά είναι αλήθεια» και υπογράμμισε σχετικά:
• «Φαίνεται ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ λειτούργησε ως ένας εμβληματικός χώρος διαφθοράς όχι μόνο στο πλαίσιο του χώρου της υγείας αλλά γενικότερα για την πολιτική ζωή της χώρας μας.
• Από εκεί και πέρα, εγώ είμαι γιατρός και μας ενδιαφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ να αποκτήσει τον επιστημονικό ρόλο και τη σημασία του.
• Έχει το κατάλληλο προσωπικό, έχει εξαιρετικό επιστημονικό προσωπικό και καλούς συνεργάτες και θέλουμε να καθιερωθεί ως ένας πραγματικός φορέας προάσπισης της δημόσιας υγείας στη χώρα μας».
Στην ερώτηση αν σήμερα έχει “θωρακιστεί” θεσμικά το Κέντρο ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια για οικονομικές ατασθαλίες ο κ. Ρόζενμπεργκ σημείωσε: «Ήδη το γεγονός ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ εδώ και ένα χρόνο περίπου λειτουργεί υπό συνθήκες δημόσιου λογιστικού και με την επιβολή κανόνων λειτουργίας από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είναι ένα στοιχείο υποστήριξης της διαφάνειας όπως και μια σειρά άλλων πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου