Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Πόσα πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ για ιατρικές επισκέψεις; Τα κονδύλια και οι ανάγκες

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 
Ηealth Report.gr

Στα όρια βρίσκονται χιλιάδες γιατροί του ΕΟΠΥΥ που παραμένουν απλήρωτοι. Πόσα έπρεπε να διαθέτει ο Οργανισμός

Όλο και λιγότερα κονδύλια διαθέτει για τους ασφαλισμένους του ο ΕΟΠΥΥ, παρότι οι ανάγκες των ασθενών μεγαλώνουν.

Άλλωστε δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ΠΕΔΥ ουσιαστικά δεν υπάρχουν, με συνέπεια οι ιδιώτες γιατροί να καλύπτουν όλες τις ανάγκες, όπως και τα ιδιωτικά εργαστήρια και κέντρα.

Ωστόσο τα κονδύλια που διατίθενται δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο. Αποτέλεσμα είναι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ να πληρώνονται με …ψίχουλα και οι ασφαλισμένοι να πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους μια απλή επίσκεψη όταν ολοκληρώνεται ο αριθμός των 200 δωρεάν επισκέψεων σε κάθε συμβεβλημένο γιατρό. Δείτε ΕΔΩ: «ΕΟΠΥΥ: Πότε πληρώνουμε και πότε όχι τους συμβεβλημένους γιατρούς»

Σήμερα με βάση τα κονδύλια που διαθέτει ο ΕΟΠΥΥ, κάλυψη των πραγματικών αναγκών σε επισκέψεις ασφαλισμένων δεν υπάρχει. Σύμφωνα άλλωστε με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, μέχρι σήμερα καλύπτονται μέχρι 11.000.000 επισκέψεις. Οι πραγματικές ανάγκες υπολογίζονται στις 30.000.000 επισκέψεις λόγω της αποδυνάμωσης των δομών του ΠΕΔΥ.

Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για τις ιατρικές επισκέψεις ανέρχεται στα 110 εκ. και για τις διαγνωστικές εξετάσεις Εργαστηρίων – Διαγνωστικών Κέντρων στα 328 εκ. Ευρώ.

Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι οι ιδιώτες γιατροί που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ ζητούν αύξηση της αποζημίωσής τους αφού σήμερα για κάθε μία επίσκεψη δεν αμείβονται καθαρά ούτε με 6 ευρώ (μικτά 10 ευρώ), αν αφαιρέσει κανείς τις φορολογικές επιβαρύνσεις κ.λ.π.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ζητούν αύξηση της ιατρικής επίσκεψης από το εξευτελιστικό́ ποσό́ των 10 ευρώ́ στα 20 ευρώ́, που ήταν προ κρίσης.

8 σχόλια:

  1. Πληροφοριακα τα πεδυ εχουν γεμισει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο ανέκδοτο και αυτό/...Τα "γεμάτα ΠΕΔΥ"...Εκτός εάν εννοείτε από υπαλλήλους. γιατί από ασθενείς δεν πατάει ψυχή...Για τα ΠΕΔΥ ποιου Πλανήτη μιλάτε, γιατί στα ΠΕΔΥ στη Γη και στην Ελλάδα βαράνε μύγες...Μια βόλτα στα τοπικά κάθε πόλης θα σας πείσει...

      Διαγραφή
  2. ΠΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΣΕ 48 ΩΡΕΣ .ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας είναι ευχαριστημένοι οι γιατροί! Έρχονται συμβάσεις τύπου πρώην ΤΕΒΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι παθολογοι εχουν μεγαλη ζητηση και ειναι λογικο το μικρο πλαφον να κλεινει αμεσα. ας μαθει ο κοσμος πως ολοι οι ιατροι μπορουν να συνταγογραφουν και να μην πηγαινει για ολα σε παθολογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Παθολογική επίσκεψη ΜΟΝΟ έπρεπε να είναι είκοσι ευρώ.Δεν είμαστε όλες οι ειδικότητες ίσα κι όμοια!!! Ένας ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ απ τα Γιάννενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν το λες βέβαια από πλάκα αυτό είμαι σίγουρος ότι το πιστεύεις γιατί έτσι είναι γιατροί μόνο το συμφέρον τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή