Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Χωρίς πιστοποιητικό πυρασφάλειας το “Ρίο”


Ερωτηματικά προκαλεί η ομολογουμένως σπάνια για τα σύγχρονα νοσοκομειακά δεδομένα «περιπέτεια» στην οποία έχει «μπλέξει» το ΠΓΝ Πατρών (Ρίο).

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, το νοσηλευτικό ίδρυμα λειτουργεί εδώ και κάποιες ημέρες χωρίς πιστοποιητικό πυρασφάλειας, θέτοντας σε προφανή κίνδυνο όλους όσους το επισκέπτονται (ασθενείς, συνοδοί) αλλά και το προσωπικό που εργάζεται σε αυτό.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Διοίκηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των κλοπών που έχει εξελιχθεί σε μάστιγα για το νοσοκομείο, αποφάσισε να τοποθετηθούν λουκέτα σε μια σειρά από πόρτες που υπάρχουν στις κλινικές. Συνοδοί ασθενών, αντιδρώντας σε αυτή την ενέργεια, κατήγγειλαν το γεγονός στην πυροσβεστική, η οποία πραγματοποίησε αυτοψία στους χώρους. Το αποτέλεσμα επιβεβαίωσε τους φόβους τους, καθώς μετά το πέρας της προθεσμίας που δόθηκε στη Διοίκηση για να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες – χωρίς αποτέλεσμα, η άδεια πυρασφάλειας αφαιρέθηκε.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, η αφαίρεση της άδειας συνοδεύθηκε και από την υποβολή μήνυσης από την πυροσβεστική υπηρεσία για παραβίαση των όσων προβλέπονται για την ασφάλεια του και κατ’ επέκταση τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος εν γένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου