Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Η απάντηση της Μένης Μαλλιώρη στον Παύλο Πολάκη για τα 10 εκατομμύρια ευρώ του ΟΚΑΝΑ



Με τα χρήματα που ανέφερε ο κ, Πολάκης, δημιουργήθηκαν 35 νέες θεραπευτικές μονάδες ανά την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται σήμερα 8.325 θεραπευόμενοι έναντι των 4.500 πριν την δημιουργία τους, σημειώνει η κ. Μαλλιώρη.

IATRONET.GR

Σε απορρόφηση της λίστας αναμονής και όχι σε γυψοσανίδες υπαρχόντων κτιρίων πήγαν τα 10 εκατομμύρια ευρώ, στα οποία αναφέρθηκε ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή.

Αυτό απαντά η πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) Μένη Μαλλιώρη στις αιτιάσεις του αναπληρωτή υπουργού, καλώντας μάλιστα τη σημερινή διοίκηση του Οργανισμού να πάρει θέση.

Σύμφωνα με την κ. Μαλλιώρη, κατά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία, ο κ. Πολάκης ανέφερε τα εξής:

“Να μην κουβεντιάσουμε για την προγραμματική σύμβαση ΚΕΕΛΠΝΟ - ΟΚΑΝΑ που πήρε 10 εκατομμύρια για να προσλάβει 130 άτομα επί εποχής Λοβέρδου και σε οκτώ μήνες τα έφαγαν και τα δέκα, κάνοντάς τα γυψοσανίδες στα κτίρια, τα υπάρχοντα, των δομών του ΟΚΑΝΑ”.

Με δήλωσή της, η πρώην πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ υπογραμμίζει πως με τα χρήματα αυτά δημιουργήθηκαν 35 νέες θεραπευτικές μονάδες ανά την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται σήμερα 8.325 θεραπευόμενοι έναντι των 4.500 πριν την δημιουργία τους:

“Διαβάζοντας αυτές τις δηλώσεις, ευελπιστούσα ότι η παρούσα διοίκηση του ΟΚΑΝΑ θα ενημέρωνε την προϊσταμένη της αρχή, δηλαδή τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, αν πράγματι με τα χρήματα της σύμβασης ΚΕΕΛΠΝΟ - ΟΚΑΝΑ, έγιναν 'γυψοσανίδες στα κτήρια τα υπάρχοντα', δεδομένου ότι και τόσο ο σημερινός πρόεδρος όσο και ο αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ δούλευαν σε κάποιες από αυτές τις 'γυψοσανίδες'”, σημειώνει η κ. Μαλλιώρη.

Διαστρέβλωση

Η πρώην πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κάνει λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας, επισημαίνοντας πως - λόγω μνημονίου – δεν έγιναν ποτέ οι 130 προσλήψεις:

“Εντούτοις, οι 35 νέες μονάδες και λειτούργησαν και αναγνωρίστηκαν σαν μία από τις πλέον αποτελεσματικές ενέργειες και μάλιστα σε εποχή οικονομικής κρίσης. Είναι πράγματι άχαρο να ευλογεί κανείς τα γένια του, αλλά η διαστρέβλωση της αλήθειας προκαλεί χειρότερα συναισθήματα”.

Η κ. Μαλλιώρη υπογραμμίζει πως η Δικαιοσύνη θα κρίνει εάν πράγματι η τότε διοίκηση του ΟΚΑΝΑ “σε οκτώ μήνες τα έφαγε και τα δέκα εκατομμύρια”:

“Μέχρι τότε, όμως, η απαξίωση ενός έργου που αφορά τους 600 και πλέον εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ, τους 8.325 θεραπευόμενους και τις οικογένειές τους, τις τοπικές κοινωνίες που με αξιοσημείωτο ενθουσιασμό στήριξαν τα θεραπευτικά αυτά προγράμματα και την διεθνή αναγνώριση της χώρας μας σχετικά με την αντιμετώπιση της δραματικής αύξησης του AIDS στους χρήστες ναρκωτικών, είναι τουλάχιστον άδικη και προκλητική”...

Δημ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου