Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Απίστευτο! Δείτε με ποιο τρόπο λύνουν το “πρόβλημα” στο ΓΝ Ζακύνθου


«Πονοκέφαλο» στην Αριστοτέλους έχει προκαλέσει η επιμονή μίας μερίδας γιατρών στο νοσοκομείο Ζακύνθου, στην ανασφάλεια των χειρουργικών αιθουσών. Η άρνησή τους να χειρουργήσουν, παρά την εντολή του αναπληρωτής Υπουργού Υγείας να λειτουργήσουν πλήρως και άμεσα τα χειρουργεία, έχει διχάσει την τοπική κοινωνία η οποία αντιμετωπίζει με επιφυλακτικότητα το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Άλλωστε οι αιτιάσεις που εγείρουν, δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν έχουν καμία βάση. Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, πάντως, διαβεβαιώνει ότι έχουν γίνει όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι ώστε τα χειρουργεία να μπορούν να ανοίξουν άφοβα, αφήνοντας αιχμές για σκοπιμότητες που βρίσκονται πίσω από τις αντιδράσεις.

Από την πλευρά της, η Διοίκηση του ΓΝ Ζακύνθου συνεπής με την προειδοποίησή της προς τους γιατρούς που – σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της – ευθύνονται για την αναστάτωση που έχει προκληθεί, εξέδωσε μια πρωτόγνωρη απόφαση. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο μεν Δ/ντή του χειρουργικού τομέα χορηγήθηκε υποχρεωτικά κανονική άδεια 50 ημερών, στη δε Δ/ντρια του αναισθησιολογικού δόθηκε «χαρτί πορείας» για το ΓΝ Μολάων!

Σημειώνεται πως οι δύο αυτοί γιατροί, μαζί με άλλους, είχαν υπογράψει τη μήνυση κατά της διοίκησης του νοσοκομείου και της 6η ΥΠΕ, για την απόφασή τους να ανοίξουν τα χειρουργεία από την κεντρική παροχή ιατρικών αερίων.

Στο μεταξύ, στην προσπάθειά της να διαλύσει κάθε αμφιβολία αναφορικά με την ασφάλεια των χειρουργείων, η Αριστοτέλους απέστειλε 3μελή επιστημονική επιτροπή στο ΓΝ Ζακύνθου με εντολή να παραδώσει αυθημερόν το πόρισμά της, το οποίο και αναμένεται. Τώρα τι είδους και πόσοι πρόσθετοι έλεγχοι κι επανέλεγχοι θα γίνουν μέσα σε 24 ώρες, είναι άλλο θέμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου