Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Καρατόμησαν την επικεφαλής ελέγχου του ΕΟΠΥΥ! Όλο το παρασκήνιο

Τρίτη 25 Απρίλιος 2017

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Συνεχίζονται οι καρατομήσεις στον τομέα της Υγείας από την ηγεσία του υπουργείου.

Σε νέα απομάκρυνση αυτή τη φορά στελέχους του ΕΟΠΥΥ, προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του HealthReport.grαπομακρύνθηκε η επικεφαλής της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, (Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης) που αποτελεί ουσιαστικά τον ελεγκτικό μηχανισμό του ΕΟΠΥΥ.


Η επικεφαλής της ΥΠΕΔΥΦΚΑ Τζίνα Γεωργιάδου καρατομήθηκε τελικώς από τον ίδιο τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, όπως τονίζουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, ο οποίος της είχε ζητήσει και στο παρελθόν την παραίτησή της. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: “Άρχισαν οι καρατομήσεις στην Υγεία! Ποιος αρνήθηκε να παραιτηθεί”.

Ωστόσο παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που της είχαν ασκηθεί η κ.Γεωργιάδου είχε αρνηθεί να παραιτηθεί, καθότι είχε υποστηρίξει ότι η θητεία της λήγει στις αρχές του 2018, καθότι ανανεώθηκε στα τέλη του 2014 (επί ΝΔ) ενώ είχε αναλάβει το 2012 (επί ΠΑΣΟΚ).

Βέβαια όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr, οι πιέσεις προς την επικεφαλής της ΥΠΕΔΥΦΚΑ ήταν συνεχείς το τελευταίο διάστημα προκειμένου να αποδεχθεί την απομάκρυνσή της. Και στη συνέχεια ήρθε η καρατόμηση…

Οι αλλαγές στα στελέχη βέβαια γίνονται προκειμένου να αντικατασταθούν με πρόσωπα φίλα προσκείμενα στο ΣΥΡΙΖΑ. Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ήδη εδώ και καιρό είχε βρεθεί το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει την κ.Γεωργιάδου στην ΥΠΕΔΥΦΚΑ.

Πλέον ήρθε και η σχετική απόφαση με την υπογραφή των δύο υπουργών Αν.Ξανθού και Π.Πολάκη.

Πρόκειται για τον Γιώργο Σπυρίδη, φαρμακοποιό, ο οποίος διορίζεται όπως αναφέρεται στην απόφαση, σε θέση μετακλητού υπαλλήλου κατηγορίας Ειδικών Θέσεων με 2ο βαθμό.

Η θητεία του θα είναι τρία έτη.

Δείτε παρακάτω την απόφαση που εξασφάλισε το HealthReport.gr:


Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr πρόκειται για στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είχε κατέλθει υποψήφιος στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά δεν είχε εκλεγεί.

1 σχόλιο:

  1. NA AGIASEI TO XERI TOY POLAKH!!!DEN GINETE NA EISTE PANTOS KAIROY KAI OLON TON KYBENHSEVN !!!ERXETE TO PLHRVMA TOY XRONOY KAI GIA ALLOYS!@!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή