Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Συστήνονται «ομάδες κρούσης» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την εξεταστική στην Υγεία! Όλο το παρασκήνιο

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 
Health Report.gr

Με ομάδες κρούσης θα απαντήσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στα όσα θα διατυπώνονται στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την Υγεία.

Μπορεί η εξεταστική Επιτροπή να μετέθεσε την ημερομηνία έναρξης της 1ης συνεδρίασης, ωστόσο όλοι φαίνεται να ετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν τα όσα θα ακουστούν κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων.

Άλλωστε η διαδικασία σε σύγκριση με άλλες αντίστοιχες επιτροπές αναμένεται να είναι σύντομη, καθώς τα μέλη θα πρέπει να εξάγουν τα συμπεράσματά τους και να έχουν εκδώσει πόρισμα μέσα σε τρεις μήνες.

Οι «ομάδες κρούσης» ΝΔ -ΠΑΣΟΚ

Στο μεταξύ όμως επί ποδός είναι τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε όσα θα ακούγονται ή θα αποκαλύπτονται από την έρευνα της επιτροπής.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι ήδη έχουν δημιουργηθεί ειδικές ομάδες στελεχών των δύο κομμάτων, οι οποίες θα επεξεργάζονται όλα τα στοιχεία και θα αναδεικνύουν με δικά τους έγγραφα τα όσα κατά την άποψή τους ισχύουν.

Ήδη όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr έχουν γίνει οι πρώτες συναντήσεις ώστε να προετοιμασθεί κατάλληλα το έδαφος ενώ έχουν συγκεντρωθεί και στοιχεία του παρελθόντος που θεωρείται ότι θα ζητηθούν ήδη από τις πρώτες συνεδριάσεις της Επιτροπής.
Ποιος θα είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής

Η νέα ημερομηνία έναρξης της συνεδρίασης της Επιτροπής και ανάδειξης του προέδρου, αναμένεται να είναι τελικά την Τετάρτη 26 Απριλίου.
Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ως πρόεδρος της Επιτροπής θα προταθεί από την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και θα εκλεγεί, ο Αντώνης Μπαλωμενάκης.

Ο κ. Μπαλωμενάκης είναι δικηγόρος και φυσικά δεν επελέγη τυχαία. Προτείνεται από την κυβερνώσα παράταξη, αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, ώστε οι χειρισμοί στα θέματα που θα αναδειχθούν να έχουν νομική υπόσταση.

Ιδιαίτερα στην υπόθεση με την πώληση του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάναναμένεται να εξετασθεί από νομικής πλευράς κάθε πτυχή του θέματος. Πρόκειται άλλωστε για το θέμα με το οποίο θα ξεκινήσει η επιτροπή της έρευνάς της.

Οι γιατροί της Επιτροπής αναμένεται να ασχοληθούν περισσότερο με το θέμα των φαρμάκων και της φαρμακευτικής δαπάνης, όπως ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου