Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Αναμένοντας τα μέτρα για το φάρμακο! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Εν αναμονή των ανακοινώσεων της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για τα νέα μέτρα στα φάρμακα, βρίσκεται η φαρμακευτική αγορά.

Τις επόμενες ημέρες άλλωστε αναμένεται να συνεχιστούν οι συζητήσεις του υπουργού Υγείας με τον αρμόδιο για θέματα φαρμάκου της τρόικας Τζουζέπε Καρόνε.

Ο εκπρόσωπος των δανειστών είχε απορρίψει τα προτεινόμενα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης θεωρώντας ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη, ανέφεραν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr οι οποίες επιβεβαιώθηκαν λίγο αργότερα από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Ξεκινούν νέες συζητήσεις με την τρόικα για τις αλλαγές στα φάρμακα! Όλο το παρασκήνιο»

Υψηλόβαθμες πηγές αναφέρουν στο HealthReport.gr ότι το παζάρι «παίζεται» στο χαράτσι 25% που έχει προτείνει η ελληνική πλευρά να επιβάλλεται στα νέα φάρμακα που θα έρχονται στη ηχώρα μας.

Ο τροϊκανός φέρεται να μην επιθυμεί καθόλου να επιβάλλεται ένα τέτοιο ποσοστό για τα νέα φάρμακα, ενώ έχιε ζητήσει να αντικατασταθεί το συγκεκριμένο μέτρο με άλλο αντίστοιχα προσοδοφόρο, σημειώνουν πληροφορίες του HealthReport.gr.
Νέο Δελτίο Τιμών με αγκάθια

Ωστόσο αυτό που φαίνεται να απασχολεί τώρα τον κλάδο, είναι πως θα εκδοθεί το νέο Δελτίο Τιμών στο τέλος Απριλίου, με βάση τους προγραμματισμούς.

Πρόκειται για το Δελτίο στο οποίο θα ανατιμολογούνται τα υπάρχοντα φάρμακα, ώστε να μειωθούν οι τιμές και να εξοικονομηθούν κονδύλια.
Όμως ακόμη μέχρι σήμερα είναι άγνωστο ποια υπουργική απόφαση θα αξιοποιηθεί καθώς η τελευταία περιείχε λάθη τα οποία δε διορθώθηκαν, αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr.

Άγνωστο παραμένει επίσης τα νέα μέτρα εάν και εφόσον ανακοινωθούν πότε θα εφαρμοστούν και τι θα γίνει με τα νέα φάρμακα που αναμένεται να έρθουν στην ελληνική αγορά.

Η καθυστέρηση ανακοίνωσης των νέων μέτρων πάντως, τα οποία συζητούνται εδώ και κάτι …μήνες, έχουν παγώσει την αγορά και έχουν εντείνει το κλίμα αβεβαιότητας για πολλές φαρμακευτικές εταιρείες με ότι αυτό σημαίνει για τους εργαζόμενους.

Όλη η αγορά σε μία συνάντηση

Στο μεταξύ το φάρμακο, το μέλλον των εταιρειών αλλά και η γενικότερη πολιτική που ακολουθείται, θα απασχολήσει την 3η συνάντηση που διοργανώνει η «Πρωτοβουλία για την Υγεία» την Τρίτη 25 Απριλίου, 6.30μμ, στο αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ).

Στην εκδήλωση με τίτλο: «Το φάρμακο αύριο» θα παραστούν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων ενώ εισηγητές θα είναι:

Π. Αποστολίδης, πρόεδρος ΣΦΕΕ

Θ. Τρυφων, πρόεδρος ΠΕΦ

Ζ. Δέδε, δντρια Νοσοκομειακή Φαρμακοποιός

Παρεμβάσεις θα γίνουν από:

Σ. Παπαδόπουλος, τομεάρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ

Β. Οικονόμου, τομεάρχης Υγείας ΝΔ

Ε. Χριστοφιλοπούλου, τομεάρχης Υγείας ΔΗΣΥ

Σχολιαστής θα είναι ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Ν.Πολύζος ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Αντώνης Δημόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου