Κυριακή 23 Απριλίου 2017

«Βολές» Πολάκη σε γιατρούς του νοσοκομείου Ζακύνθου: «Νονοί», δυσφημούν τη Δημόσια Υγεία


Ευθείες βολές κατά του συντονιστή διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Ζακύνθου εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στo facebook.

Newpost.gr

Αιτία στάθηκε η εντολή του συντονιστή διευθυντή στους εφημερεύοντες γιατρούς την περασμένη Τετάρτη να μην χειρουργήσουν ασθενή ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση του κ.Πολάκη ο οποίος έκανε λόγο για «νονούς» που κρατούν σε υγειονομική ομηρία ολόκληρες περιοχές ή νησιά, για προσωπικούς λόγους. Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε ότι «σύντομα θα καταλάβουν πως άλλοι παπάδες ήρθανε κι αλλά χαρτιά βαστούνε».

Το περιστατικό ανέδειξε η διοικήτρια, Δέσποινα Τσαρίδου η οποία σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για ένα «ολισθηρό» και επικίνδυνο βήμα απαξίωσης του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την ίδια υπήρξε αίτημα διακομιδής λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του ασθενούς, αλλά αυτό απορρίφθηκε από τους υπεύθυνους του ΕΚΑΒ Πάτρας με το αιτιολογικό της δυνατότητας αντιμετώπισης του ασθενούς στο νοσοκομείο».

Στη συνέχεια απευθύνθηκε στους εφημερεύοντες χειρουργούς στη βάση προσωπικής διοικητικής εντολής, προκειμένου να προβούν στη διενέργεια των ενδεδειγμένων ιατρικών πράξεων για την προστασία της υγείας του ασθενούς , στο πλαίσιο της επιστημονικής τους ανεξαρτησίας για να λάβει την απάντηση ότι «ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής, δεν τους επιτρέπει να πραγματοποιήσουν την επέμβαση».

Υπενθυμίζεται πως τα χειρουργεία του νοσοκομείου βρίσκονταν εκτός λειτουργίας από τον περασμένο Δεκέμβριο (καταγράφηκαν ένας θάνατος και τέσσερα περιστατικά με μετεγχειρητικές επιπλοκές) έως και τον Μάρτιο, που τυπικά ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι στις χειρουργικές αίθουσες για ενδονοσοκομειακά μικρόβια και στην παροχή ιατρικών αερίων, οπότε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, της 6ης ΥΠΕ και του νοσοκομείου αποφάσισαν την επαναλειτουργία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου