Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Ενεργοποιείται το Μητρώο για την Ηπατίτιδα C


Ένα βήμα πιο κοντά φέρνει την επανέναρξη της λειτουργίας του Μητρώου Ηπατίτιδας C εγκύκλιος του προέδρου του ΕΟΠΥΥ. Με την ενεργοποίηση του θα δοθεί το σήμα για την έναρξη λειτουργίας και Μητρώου Λευχαιμίας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που ορίζει τον τρόπο λειτουργιας του Μητρώου για την Ηπατίτιδα C, οι πληροφορίες που καταγράφονται χρησιμοποιούνται στη διαδικασία λήψης αποφάσεων προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο χορήγησης των φαρμάκων για την Ηπατίτιδα C καθώς και να αυξηθεί και να επιταχυνθεί η πρόσβαση των ασθενών στις συγκεκριμένες θεραπείες.

Το νέο Μητρώο, αποτελεί εξελιγμένη μορφή του συστήματος, το οποιο κρίθηκε πως χρειάζεται αλλαγές και αναβάθμιση. Η αναστολή του Μητρώου είχε δημιουργήσει αναστάτωση και ταλαιπωρία για τους ασθενείς, δυσκολεύοντας την πρόσβαση τους στις θεραπείες (εδώ).

Μετά από διαδοχικές συσκέψεις της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, με τα Πανεπιστήμιο Αθήνας και Πελοποννήσου, τεχνικά και νομικά θέματα φαίνεται να ξεπεράστηκαν, ενώ οι προγραμματικές συμβάσεις για την υλοποίηση των registries αποφασίστηκε να ανανεωθούν για χρονικό διάστημα 12 μηνών και έτσι το Μητρώο επανεργοποιείται (εδώ).

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος, “η χρήση και η συμπλήρωση του μητρώου είναι υποχρεωτική για όλους τους ιατρούς που συνταγογραφούν όλα τα φάρμακα που αφορούν στην ηπατίτιδα C”. Η διαδικασία της ένταξης ασθενών στο μητρώο προϋπουθέτει την πιστοποίηση του θεράποντα ιατρού στο μηχανογραφικό σύστημα του ΕΟΠΥΥ για παροχές ΕΚΠΥ, για την οποία έχουν προθεσμία έως τις 24 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου