Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Αναρτώνται αύριο οι εισφορές Μαρτίου του ΕΦΚΑ



Αύριο Τρίτη έρχονται τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές Μαρτίου του ΕΦΚΑ σε 1,4 εκατομμύρια ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

Τα νέα «ραβασάκια» αναρτώνται από αύριο και θα αφορούν τις εισφορές του περασμένου Μαρτίου. 

Πρόκειται για τον τρίτο «λογαριασμό» του τρέχοντος έτους, ο οποίος πρέπει να πληρωθεί το αργότερο ως την ερχόμενη Παρασκευή 28 Απριλίου, αν δεν δοθεί παράταση. Τα ειδοποιητήρια έρχονται και αυτή την φορά με σχετική καθυστέρηση, η οποία αποδίδεται από αρμόδια στελέχη στην προσπάθεια που καταβλήθηκε να ενσωματωθούν οι απαραίτητες διορθώσεις. 

Οι διορθώσεις και οι αλλαγές αφορούσαν μερικές χιλιάδες ασφαλισμένους που εμφανίστηκαν στο πρώτο δίμηνο με λάθος στοιχεία ή χρεώθηκαν εισφορές αναντίστοιχες με την ασφαλιστική τους εικόνα. Για παράδειγμα έλαβαν ειδοποιητήρια να πληρώσουν άτομα που είναι σήμερα ήδη συνταξιούχοι, άλλοι έλαβαν «ραβασάκι» για επάγγελμα που έχουν εγκαταλείψει κλπ. Όπως αναφέρουν στελέχη του νέου υπερ- Ταμείου, ότι δεν κατέστη εφικτό να διορθωθεί αυτή την φορά θα αντιμετωπιστεί στην επόμενη.

Ούτε αυτή την φορά θα υπάρχει στα ειδοποιητήρια το κονδύλι για τις εισφορές επικούρισης και εφάπαξ (πρόνοια). Όσοι αυτοαπασχολούμενοι ασφαλίζονται υποχρεωτικά για επικούριση (7%) ή και εφάπαξ (4%) θα πρέπει να περιμένουν ως το «ραβασάκι» για τις εισφορές Μαίου ή το αργότερο Ιουνίου, που θα είναι πληρωτέο τέλη Ιουνίου ή τέλη Ιουλίου αντίστοιχα. Αυτό σημαίνει πως θα έχουν συσσωρευθεί αναδρομικά 4 ή 5 μηνών για τους περίπου 350.000 αυτοαπασχολούμενους που έχουν επικουρική ασφάλιση ή και ασφάλιση πρόνοιας (εφάπαξ). Για όσους ασφαλίζονται και στους δυο κλάδους, το κονδύλι θα είναι σεβαστό, καθώς πρέπει να υπολογίζουν 11% στο μηνιαίο εισόδημα του 2015 για 4 – 5 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου