Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Στον «αέρα» 100.000 αιτήματα ασφαλισμένων προς τον ΕΟΠΥΥ! Πότε θα πάρουν τα χρήματά τους

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 
Ηealth Report.gr

Στον αέρα βρίσκονται κοντά στα 100.000 αιτήματα ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ μόνο στη Αττική, οι οποίοι περιμένουν να εισπράξουν τα χρήματά τους από υπηρεσίες και αναλώσιμα που έχουν πληρώσει από την τσέπη τους.

Από ότι φαίνεται όμως θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ καιρό ακόμη, καθώς με την αλλαγή του καθεστώτος και τη δημιουργία του ΕΦΚΑ, τα αιτήματα για υγειονομικές υπηρεσίες και αναλώσιμα μπλέκονται ακόμη περισσότερο στα νέα γραφειοκρατικά γρανάζια.

Ειδικότερα με τις νέες διαδικασίες που εφαρμόζονται πλέον, οι καταθέσεις για είσπραξη οφειλομένων γίνονται στις περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο οι περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ είναι αδύνατον να επεξεργαστούν τα αμέτρητα αιτήματα των ασφαλισμένων, χωρίς να υπολογίσει κανείς τη μεταφορά των παλαιών αιτημάτων, που είχαν κωδικοποιηθεί στο ΙΚΑ και πλέον χρειάζονται νέα αρχειοθέτηση και κωδικοποίηση στον ΕΟΠΥΥ.

Και βέβαια μετά από αυτή τη διαδικασία πρέπει να ακολουθήσει και εκκαθάριση ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν οι οφειλές.

Είναι ενδεικτικό ότι κάθε μέρα στις 7 περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ που υπάρχουν μόνο στην Αττική, κατατίθενται κοντά στις 3000 με 4000 πρωτοκολλημένες υποβολές ασφαλισμένων, οι οποίες πρέπει να εκκαθαρισθούν για να εξοφληθούν.

Πρόκειται για υποβολές που σχετίζονται με ιατρικές υπηρεσίες όπως λογοθεραπείες, ψυχοθεραπείες ή και υλικά όπως αναλώσιμα, γυαλιά οράσεως κ.α.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr μέχρι στιγμής κοντά στα 100.000 αιτήματα ασφαλισμένων, παλαιά και νέα, στοιβάζονται ήδη στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και είναι άγνωστο πότε θα πληρωθούν. Και χωρίς να υπολογίσει κανείς πόσα προστίθενται καθημερινά σε αυτόν τον κυκεώνα της γραφειοκρατίας.

Και βέβαια δεν είναι μόνο οι ασφαλισμένοι που περιμένουν να πληρωθούν. Ο ΕΟΠΥΥ δεν αποπληρώνει ούτε τους γιατρούς με τους οποίους συνεργάζεται. Δείτε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: «Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Για ψεύδη κατηγορούν τον ΕΟΠΥΥ με εξώδικο! Τα απλήρωτα χρέη και τα σημειώματα για ΕΦΚΑ»

Πάντως με βάση τις πληροφορίες του HealthReport.gr, καθημερινά στα δύο υπουργεία Υγείας κα Εργασίας φθάνουν αμέτρητα μηνύματα διαμαρτυρίας πολιτών οι οποίοι περιμένουν να εισπράξουν τα χρήματά τους.

Όμως παραμένει άγνωστο πότε θα είναι δυνατή η εξόφληση, καθώς ήδη σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και σε απλά αιτήματα, περιμένει κανείς επί σειρά μηνών για να πάρει πίσω τα χρήματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου