Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΠΟΕΔΗΝ: Συνεχίζει το Καραβάνι της Υγείας με σύνθημα «Δεν θα βουλιάξουν το ΕΣΥ & την Πρόνοια»



Με σύνθημα «Δεν θα επιτρέψουμε να βουλιάξουν το ΕΣΥ – το ΕΚΑΒ – την ΠΡΟΝΟΙΑ» η ΠΟΕΔΗΝ συνεχίζει το δικό της Καραβάνι της Υγείας, το οποίο σήμερα Τετάρτη 26 Απριλίου, θα επισκεφθεί τα Ιωάννινα.

Το καραβάνι της Υγείας, θα εκκινήσει στις 09:30 πμ από το ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ. Στην συνέχεια, με πορεία θα διέλθει από το κέντρο της πόλης, θα φτάσει στη λίμνη, θα επιβιβασθεί σε καραβάκια και θα καταλήξει στο νησάκι Ιωαννίνων στο οποίο θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις.

Onmed.gr

Πριν από δύο ημέρες, η ΠΟΕΔΗΝ, παρουσίασε έρευνα από την οποία προκύπτει ότι το ΕΣΥ, καταρρέει από νοσηλευτές, καθώς το προσωπικό είναι λιγοστό, κουρασμένο, με σημαντικά προβλήματα υγείας (όπως μυοσκελετικά, ή προβλήματα εξουθένωσης), άριστα ωστόσο εκπαιδευμένο.

Οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται στο 35%, ενώ οφείλονται συνολικά, 800.000 ρεπό και άδειες περασμένων ετών, σύμφωνα με την έρευνα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι την τελευταία 7ετία, αποχώρησαν από τα νοσοκομεία συνολικά 25.000 εργαζόμενοι και έχουν προσληφθεί μόνο 700.

Εάν χορηγηθούν τα νόμιμα δικαιώματα στο νοσηλευτικό προσωπικό ως οφείλει η κυβέρνηση, αναφέρει η έρευνα, τα νοσοκομεία θα βάλουν λουκέτο, καθώς, εάν χορηγηθούν τα ρεπό στο νοσηλευτικό προσωπικό, θα λείψουν 4.500 (άτομα) για ένα έτος. Διπλάσιοι από τις προσλήψεις της κυβέρνησης, τονίζει με έμφαση η ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου