Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Αιφνίδια επίσκεψη Μητσοτάκη στο Παίδων Αγ. Σοφία: Αναγκαίες προσλήψεις και συγχώνευση



«Αναγκαία είναι η συγχώνευση των δυο παιδιατρικών νοσοκομείων, καθώς η ενιαία διοικητική λειτουργία τους θα εξοικονομήσει πόρους και θα βελτιώσει περαιτέρω τις υπηρεσίες υγείας», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποίησε ξαφνική επίσκεψη στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» το βράδυ της Πέμπτης, προκειμένου να διαπιστώσει τη λειτουργία και τις ελλείψεις κατά τη διάρκεια της εφημερίας.

Onmed.gr

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε στην απουσία της Πολιτείας, η οποία, όπως δήλωσε, καλύπτεται από την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν ως εξής:

«Νιώθω περήφανος για το έργο γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία. Επισκέφθηκα σήμερα το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», σε ώρα εφημερίας. Το συγκρότημα των παιδιατρικών νοσοκομείων «Αγ. Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού» αποτελεί για τα παιδιά την αιχμή του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Την απουσία πολλές φορές της Πολιτείας στην υποστήριξη των δυο νοσοκομείων, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της κρίσης, την έχει καλύψει η ιδιωτική πρωτοβουλία.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν γίνει σημαντικές δωρεές από ιδιώτες. Κάτι που έμπρακτα αποδεικνύει ότι στοχευμένες και καλά οργανωμένες ιδιωτικές δωρεές μπορούν να αναβαθμίσουν σε σημαντικό βαθμό τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και τις κτιριακές εγκαταστάσεις. Παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσει κάθε πολιτική ηγεσία και για τα υπόλοιπα νοσοκομεία προκειμένου να αναβαθμιστεί το σύστημα υγείας.

Την ίδια στιγμή όμως, είναι αναγκαία η συγχώνευση των δύο αυτών παιδιατρικών νοσοκομείων. Η ενιαία διοικητική λειτουργία τους θα εξοικονομήσει πόρους και θα βελτιώσει περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στον παιδικό πληθυσμό της χώρας. Για μια ακόμη φορά διαπίστωσα ότι το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να παρέχει υψηλές υπηρεσίες υγείας.

Θέλω να το τονίσω, επίσης, ότι είναι αναγκαίες οι στοχευμένες προσλήψεις στον ευαίσθητο τομέα της υγείας με προτεραιότητα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου