Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Μπαργιώτας: Ανεφάρμοστος ο αντικαπνιστικός νόμος


Προ των ευθυνών της θέτει την κυβέρνηση η Δημοκρατική Συμπαράταξη, για τη μη εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Με επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Λάρισας Κ. Μπαργιώτας, κάνει λόγο για ανύπαρκτους ελέγχους, απουσία επιβολής προστίμων και «παραθυράκια» στο νόμο, που καλλιεργούν την αίσθηση της ατιμωρησίας. Μάλιστα, εγκαλεί τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας για το αρνητικό παράδειγμα που δίνει, καπνίζοντας αρειμανίως στην Αριστοτέλους.

«Το θεσμικό πλαίσιο υπάρχει και δεν εφαρμόζεται» τονίζει σχετικά ο κος Μπαργιώτας, επισημαίνοντας πως οι αριθμοί για τους θανάτους που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το κάπνισμα είναι αμείλικτοι.

Αναρωτιέται, ταυτόχρονα, για τη σκοπιμότητα που εξυπηρετεί η νέα νομοθετική ρύθμιση για την καταπολέμηση του καπνίσματος, που εξήγγειλε προ μηνών ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας και ζητάει ξανά τη σύγκληση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για το συγκεκριμένο θέμα.

Η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναμένεται να συζητηθεί την Πέμπτη 4 Απριλίου.

1 σχόλιο:

  1. η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου προυποθέτει κοινωνίες προηγμένες συνειδητοποιημένες.Προυποθέτει πρωτίστως πολίτες καλλιεργημένους που αντιλαμβάνονται και κατανοούν οτι δεν είναι σωστό να υποχρεώνουν τους μη καπνίζοντες συμπολίτες τους σε παθητικό κάπνισμα. Στην Ελλάδα της μαγκιάς όπου οι μανάδες καπνίζουν στους παιδοτόπους και οι πατεράδες παιδιών με σοβαρά αναπνευστικά, ντουμανιάζουν το σπίτι, μόνη λύση είναι , δυστυχώς, η καταστολή...Δυστυχώς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή