Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Σκοτωμός στη Βουλή μεταξύ Πολάκη- Άδωνι! Όλο το παρασκήνιο

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 
Health Report

Με σκληρές εκφράσεις, αλληλοκατηγορίες αλλά και μεγάλη ένταση συνεχίστηκε η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία.

Σε μια άγρια κόντρα μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κάνοντας μία αναδρομή στα όσα συνέβησαν στον τομέα της Υγείας και ειδικά στις περιόδους όπου υπουργός Υγείας ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ.Γεωργιάδη.

Ο κ.Πολάκης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι είναι η μοναδική κυβέρνηση που φέρνει σε εξεταστική το θέμα της Υγείας λέγοντας ότι αυτό συμβαίνει «επειδή δεν μας έχουν στο χέρι».

Επεσήμανε επίσης ότι απο το ’91 έως και το 2010 δόθηκαν 265 δις. ευρώ στην Υγεία, εκ των οποίων τα 85 δις ήταν μαύρο χρήμα το οποίο και θα ελεγχθεί.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας με τη γνωστή Κρητική του προφορά: «Δεν μοιάζουμε κουμπάρε» και κατέληξε ότι κάποιοι δε θα κοιμούνται καλά το βράδυ.

«Προφανώς δε μοιάζουμε κύριε υπουργέ» ανταπάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης και συμπλήρωσε: «Δεν το ήξερα πως πρέπει να αφήσω μούσι και να μην φοράω γραβάτα» έκφραση που προκάλεσε άλλη μία αντίδραση του Παύλου Πολάκη.

Ήταν και η στιγμή που παρενέβη ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος επίσης με έντονο ύφος επιχείρησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, λέγοντας ότι οι δύο άνδρες θα θα μετατρέψουν τη συζήτηση σε προσωπική βεντέτα όπως έχει γίνει στο παρελθόν.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πάντως από την πλευρά του είπε πως η ΝΔ δέχεται να εξετασθούν όλα όσα είπε ο κ.Πολάκης ζητώντας όμως να ελεγχθεί και το 2015 καθώς όπως υποστήριξε δεν εκδόθηκε το Δελτίο Τιμών Φαρμάκων το οποίο είχε εγκρίνει και ο τρικανός Τζ.Καρόνε.

Ήταν και η στιγμή που από τα υπουργικά έδρανα ακούστηκε φανερά εκνευρισμένος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός να υποστηρίζει ότι το Δελτίο Τιμών εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2015.

Να σημειωθεί ότι με το Δελτίο Τιμών εξοικονομούνται εκατομμύρια ευρώ καθώς μειώνονται οι τιμές των φαρμάκων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου