Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Αθ. Δουζένης: Γιατί υπέγραψα την γνωμάτευση της αναπηρίας του Αριστείδη Φλώρου



Απαντήσεις στα ερωτήματα που προέκυψαν μετά την αποφυλάκιση του καταδικασμένου σε 21 χρόνια κάθειρξη Αρη Φλώρου δίνει στην εφημερίδα «Νέα» ο αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής και ψυχιατροδικαστής Αθανάσιος Δουζένης, ο οποίος υπέγραψε τη γνωμάτευση για την «υποτροπιάζουσα καταθλιπτική διαταραχή» του 39χρονου επιχειρηματία.


Ο γιατρός εκφράζει τον έντονο «προβληματισμό» και τη «στενοχώρια» του σχετικά με τη διαρροή ευαίσθητων, προσωπικών δεδομένων.

Διευκρινίζει ότι στο Ψυχιατρείο Φυλακών Κορυδαλλού το επιστημονικό προσωπικό αντιμετωπίζει τους νοσηλευομένους αποκλειστικά και μόνον ως ασθενείς. Οπως προκύπτει από το αρχείο που τηρεί το Ψυχιατρείο Φυλακών Κορυδαλλού, ο Αρ.Φλώρος είχε κάνει τουλάχιστον σε αυτό δύο εισαγωγές.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής ήταν ο γιατρός που τον παρακολουθούσε κατά την τελευταία εισαγωγή του, διαπιστώνοντας τη βαρύτητα της κατάστασής του. Σύμφωνα πάντως με τον ίδιο, η γνωμάτευσή του δεν διαφέρει με αυτή άλλου συναδέλφου, που τον είχε αναλάβει κατά το παρελθόν.

«Κάθε άνθρωπος μπορεί να ζητήσει μια γνωμάτευση ώστε να περάσει από ΚΕΠΑ. Μετά το σχετικό αίτημα ο γιατρός περιγράφει το πρόβλημα του ασθενούς, τη θεραπεία που έχει συστήσει και παράλληλα περιγράφει κατά πόσο η πάθησή του τον επιβαρύνει» διευκρινίζει.

Ο ίδιος επίσης προσθέτει: «Όλες οι γνωματεύσεις εκδίδονται από γιατρούς του Δημοσίου και είναι τεκμηριωμένες». Ο ίδιος αναφέρει πως μόνο χθες συμπλήρωσε δύο σχετικές γνωματεύσεις ασθενών, οι οποίοι απευθύνθηκαν στο νοσοκομείο Αττικόν, και συγκεκριμένα στη Β» Ψυχιατρική Κλινική, όπου ο αναπληρωτής καθηγητής κατέχει τη θέση του διευθυντή.

«Η επιτροπή βλέπει τους ασθενείς», αναφέρει με νόημα και αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ρόλος τους δεν είναι να υπολογίζουν ποσοστά αλλά να κρίνουν την επιστημονική εγκυρότητα των γνωματεύσεων.

Ο κ. Δουζένης επίσης αρνείται κατηγορηματικά να αποκαλύψει στοιχεία σχετικά με το εάν στον φάκελο του Αρ.Φλώρου συμπεριλαμβάνονταν και τα αποτελέσματα εργαστηριακών και απεικονιστικών εξετάσεων που θα πιστοποιούσαν ότι ο επιχειρηματίας πάσχει από επιληψία και επιληπτικές κρίσεις.

4 σχόλια:

  1. ΚΕΠΑ,ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ-ΚΑΝΟΥΝ ΑΜΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ?ΕΧΕΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορω να κατανοησω τα λαμογια τους πολιτικους που μας δουλευουν μιας και θελουν να ξαναβγουν. Αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι μπορει να εχει κερδισει ενας συναδελφος απο μια τετοια γνωματευση. Λεφτα; Αναγνωρισιμοτητα; Ειλικρινα δεν το κατανοω...Επιπλεον αναρωτιεμαι αν ειναι ο μονος φυλακισμενος με καταθλιψη; Γιατι μονο αυτος και οχι και ολοι οι υπολοιποι. Ειμαστε συνυπευθηνοι ως κλαδος οταν δινουμε δικαιωματα για σχολια; Κανουμε ενα αγωνα να περασουν τα μηνυματα μας στην κοινωνια και μετα ο πολιτης διαβαζει αυτο και τρελλαινεται!! Το μονο που στεναχωρησε πραγματικ το συναδελφο ηταν η "διαρροη"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν πρόκείται για υπόθεση τόσης μεγάλης ζημίας στο δημόσιο, το δημόσιο συμφέρον υπερτερεί των προσωπικών δεδομένων. Αν ήταν έτσι θα κρύβαμε όλους τους απατεώνες,κλέφτες ,λοπωδήτες για να μην ξευτιλιστούν και δεν θα τους γράφαμε στίς εφημερίδες. Επομένως δεν τίθεται θέμα διαρροής. Τίθεται θέμα αν είναι σωστή η γνωμάτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "ΕΙΧΑ 1.000.000 ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑ ΤΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ."

    Και ο νοών νοείτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή