Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Οικογενειακός γιατρός: Πως θα εισπράξουν από τον ΕΟΠΥΥ την μηνιαία αποζημίωση


Την διαδικασία που οι «οικογενειακοί γιατροί» θα λάβουν την κατ΄εξαίρεση αποζημίωση των εώς 1.801,09 ευρώ που προβλέπει η σύμβαση τους με τον ΕΟΠΥΥ προβλέπει εγκύκλιος του προέδρου του Οργανισμού

Στην σχετική σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ έχει καθοριστεί ότι οι οικογενειακοί ιατροί αμείβονται κατά κεφαλή για το σύνολο του πληθυσμού ευθύνης τους, βάσει του συντελεστή ηλικιακής ομάδας

Στην υπουργική απόφαση καθορίζεται ότι κατ’ εξαίρεση το πρώτο εξάμηνο της ισχύος της σύμβασης, η αμοιβή του οικογενειακού ιατρού ανέρχεται για τους γενικούς ιατρούς και παθολόγους στα 1.801,09 ευρώ και για τους παιδιάτρους στα 1.800,00 ευρώ.

Μετά την παρέλευση του εξαμήνου η αποζημίωση του οικογενειακού ιατρού προσδιορίζεται βάσει των πραγματικών στοιχείων, του εγγεγραμμένου σ’ αυτόν πληθυσμού ευθύνης, με ανώτατο όριο τα 2.000,00 ευρώ. 

Για τη μηνιαία αποζημίωση του α’ εξαμήνου της ισχύος της σύμβασης, τα δικαιολογητικά υποβολής (φυσικό αρχείο) θα είναι : - το πρωτότυπο τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών, με το περιεχόμενο που προβλέπεται, όσον αφορά την ημερομηνία έκδοσης, την επωνυμία, διεύθυνση και το ΑΦΜ του αντισυμβαλλομένου (ΕΟΠΥΥ, Απ. Παύλου 12 Ν. Φιλοθέη Αμαρουσίου Τ.Κ. 15123 ΑΦΜ 997478553 ΔΟΥ Αμαρουσίου), το μήνα παροχής υπηρεσιών. Το τιμολόγιο θα φέρει υπογραφή και την προβλεπόμενη σφραγίδα του εκδότη. 

- το έντυπο ηλεκτρονικής υποβολής, που θα εκτυπώνεται από το πληροφοριακό σύστημα του Οργανισμού (Ε-ΔΑΠΥ) μετά την ολοκλήρωση της. 

Τα ανωτέρω δικαιολογητικά, θα τοποθετούνται σε φάκελο Α4 στον οποίο θα επικολλάται το έντυπο με τα στοιχεία της υποβολής (εκτυπώνεται από το Ε-ΔΑΠΥ, 
έχει μοναδικό αριθμό και αναγράφει τα στοιχεία της υποβολής) και θα ταχυδρομούνται, μέχρι και την 20η του επόμενου μήνα απ’ αυτόν της παροχής υπηρεσιών, στην ταχ. δ/νση ‘Θέση 2 Πεύκα Ασπρόπυργος Αττικής Τ.Κ. 19300’, προκειμένου να ψηφιοποιηθούν και να τηρηθούν ως αρχείο δικαιολογητικών δαπανών. 

Στην σχετική σύμβαση έχει καθοριστεί ότι οι οικογενειακοί ιατροί αμείβονται κατά κεφαλή για το σύνολο του πληθυσμού ευθύνης τους, βάσει του συντελεστή ηλικιακής ομάδας

Ο οικογενειακός ιατρός για κάθε επίσκεψη μέλους του πληθυσμού ευθύνης του, θα καταχωρεί στο Ε-ΔΑΠΥ και θα εκτυπώνει το αντίστοιχο έντυπο στο οποίο θα υπογράφει ο δικαιούχος (στις περιπτώσεις παιδιάτρων θα υπογράφει ο γονέας του ανήλικου δικαιούχου). Τα έντυπα των επισκέψεων (τα οποία από την ανάλυση των στοιχείων του πρώτου εξαμήνου μπορεί να μεταβληθούν) θα τηρούνται ανά μήνα στο αρχείο του ιατρού, για οποιονδήποτε έλεγχο από τις υπηρεσίες του Οργανισμού. 

Η εκκαθάριση της μηνιαίας αποζημίωσης των οικογενειακών ιατρών θα γίνεται από τις αρμόδιες Περιφερειακές Υπηρεσίες του Οργανισμού. 

Για τη μηνιαία αποζημίωση, μετά την λήξη του α’ εξαμήνου από την ισχύ της σύμβασης, θα υποβάλλονται : - το πρωτότυπο τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών, , όσον αφορά την ημερομηνία έκδοσης, την επωνυμία, διεύθυνση και το ΑΦΜ του αντισυμβαλλομένου (ΕΟΠΥΥ, Απ. Παύλου 12 Ν. Φιλοθέη Αμαρουσίου Τ.Κ. 15123 ΑΦΜ 997478553 ΔΟΥ Αμαρουσίου), το μήνα παροχής υπηρεσιών. Το τιμολόγιο θα φέρει υπογραφή και την προβλεπόμενη σφραγίδα του εκδότη. - το έντυπο που θα εκτυπώνεται από το πληροφοριακό σύστημα του Οργανισμού (Ε-ΔΑΠΥ), μετά την ολοκλήρωση της μηνιαίας ηλεκτρονικής υποβολής, στο οποίο θα αποτυπώνονται τα ανά ηλικιακή ομάδα στοιχεία εγγεγραμμένων δικαιούχων καθώς και τα συνολικά στοιχεία του πληθυσμού ευθύνης. Στο ίδιο έντυπο θα προσδιορίζονται τα ανά ηλικιακή ομάδα ποσά αποζημίωσης και το συνολικό ποσό αυτής με τον τρόπο που προσδιορίζεται στην ανωτέρω υπουργική απόφαση. Το συνολικό ποσό που προσδιορίζεται από το Ε-ΔΑΠΥ συνιστά το ποσό της μηνιαίας απαίτησης για αποζημίωσης και για αυτό το ποσό θα εκδίδεται και το τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών. Τα δικαιολογητικά μετά τη λήξη του α’ εξαμήνου θα ταχυδρομούνται με τον ίδιο τρόπο, όπως και του α’ εξαμήνου και στην ίδια ταχυδρομική διεύθυνση.

Ερωτήματα που μπορεί να υπάρξουν για την παραλαβή των δικαιολογητικών θα απευθύνονται στο Αυτοτελές Γραφείο Ασπροπύργου (pedi09.tterz@eopyy.gov.gr) και ερωτήματα σχετικά με τεχνικά θέματα στο (edapy@eopyy.gov.gr).

10 σχόλια:

  1. Ποιοι.....ΟΙ ονειροπαρμενοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να πατε με.....βαλιτσες να εισπραξετε ανειδικευτοι ρωσοποντιοι γεροντες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πλένεις το στόμα σου με σαπούνι πριν μιλάς εσύ.
      3 βλακώδη υβριστικά σχόλια από τον κόπανο του blog.

      Διαγραφή
    2. Παλιοκαυκασιο ρωσοχουφταλο μη μιλας πλησιαζει η ωρα

      Διαγραφή
  3. Χαρειτε καυκάσια γεροντια το πρωτο 6μηνο γιατι μετα έρχεται αμοιβή 1 ευρω μεικτα το κεφαλι...χειροτερα δηλαδη απο το να καθαρίζετε τουαλεττες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί δεν αναγράφεται ότι είναι μεικτά; Φόροι, εισφορές και δαπάνες ιατρείου τι θα αφήσουν ; Χώρια οι δεσμεύσεις ωραρίου, απουσίας, άδειας κλπ. Δεν απαντάται το ερώτημα για τον ασθενή που θα προσέλθει εκτός ωραρίου και αρνείται να πληρώσει με οποιαδήποτε δικαιολογία. Καυγάς; Εξυπηρέτηση δωρεάν; Παράταση ωραρίου; Ο κόσμος τώρα τα αντιλαμβάνεται και ηρεμεί όταν πούμε πως σε μας δεν αλλάζει τίποτε. Μπορεί άραγε να παίξει εκβιασμός κατάργησης ηλεκτρονικής συνταγογράφησης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συναδελφε 5:38. ΠΕΝΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ, ΠΕΝΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ. ΠΟΛΥ ΘΑ ΓΟΥΣΤΑΡΑ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΗΛ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ.......ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΞΕ ΓΕΛΑΣΕ, ΜΗ ΠΕΤΑΤΕ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ. ΕΣΥ ΔΗΛ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚ ΙΑΤΡΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΕ Η ΠΦΥ Ή ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΗ ΟΙΚ ΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚ ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ? ΜΗΝ ΑΕΡΟΛΟΓΕΙΤΕ. ΕΛΑΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΚΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΟΦΡΑΦΗΣΗ.

      Διαγραφή
  5. Η πληρωμή,σε πέσος Βενεζουέλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν ο κοιλαράς Βασιλειαδης χαριζει 25 εκ.ευρω σε 7 ομαδες για να ξεκινησει το πρωταθλημα, τότε ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ εγω ως γιατρος 10ετιας στο ιατρειο μου να ζητήσω 10000 το μηνα απο το κρατος για να προσφερω τισ υπηρεσιες μου. Δειτε παλιοκοπριτες ποσο αμοιβουν τους γιατρους στην Βρεττανια και στην Αυστρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σμφωνα με την διαδικασία αυτή οι οικογενειακοί ιατροί με 320 επισκέψεις μηνιαίως αμείβονται με 1800 ευρώ και οι υπόλοιποι ιατροί με το προηγούμενο καθεστώς και με 200 επισκέψεις μηνιαίως θα αμείβονται με 2000 ευρώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή