Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Σταμάτης Βαρβαρός: Υποχρεωτική Η Εγγραφή Σε Οικογενειακό Γιατρό

Άρχισαν από την 1η Αυγούστου οι αιτήσεις των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ για την υποχρεωτική εγγραφή του πληθυσμού σε Οικογενειακό Ιατρό (Γενικό Ιατρό ή Παθολόγο, Παιδίατρο). Θα αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής του ατόμου με το Εθνικό Σύστημα Υγείας και μεταξύ άλλων λειτουργεί ως σύμβουλος υγείας και πλοηγός του σε αυτό.

Ο οικογενειακός ιατρός είναι μια νέα, δωρεάν λειτουργία του ΕΣΥ, τόνισε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας υπουργείου Υγείας με ειδική αρμοδιότητα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Σταμάτης Βαρβαρός, μιλώντας στην εκπομπή «Breakfast» και στον Γιάννη Λαυράνο, με στόχο και την αποσυμφόρηση των εξωτερικών ιατρείων των δημόσιων νοσοκομείων.


Για δωρεάν επίσκεψη σε συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ ιατρό άλλης ειδικότητας ο ασφαλισμένος πρέπει να ακολουθήσει τη διαδικασία της παραπομπής από τον Οικογενειακό Ιατρό.

Η αίτηση εγγραφής μπορεί να υποβληθεί μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ ή σε κάθε δημόσια δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ή απ’ ευθείας στον Οικογενειακό Ιατρό της προτίμησης κάθε ασφαλισμένου. Η εγγραφή ολοκληρώνεται με την παράδοση της αίτησης στον Οικογενειακό Ιατρό. Δυνατότητα αλλαγής Οικογενειακού Ιατρού δίνεται μόνο μετά την παρέλευση εξαμήνου από την εγγραφή.

Μετά την παρέλευση τριμήνου από την υποβολή της αίτησης, η διαδικασία εγγραφής ολοκληρώνεται αυτόματα από το σύστημα, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του Οικογενειακού Ιατρού που έχει επιλεγεί.

Όπως τόνισε ο κ. Βερβερός, οι επιλογές που υπάρχουν για τους πολίτες είναι οι οικογενειακοί γιατροί που υπηρετούν στις δημόσιες δομές, Κέντρα Υγείας και Τοπικές Μονάδες Υγείας ή και στους συμβεβλημένους οικογενειακούς γιατρούς.

«Υπάρχει μια αρχική δεξαμενή περίπου 500 γιατρών για όλη τη χώρα. Αυτός ο αριθμός δεν είναι επαρκής. Ο ΕΟΠΥΥ έχει απευθύνει πρόσκληση η οποία θα είναι διαρκώς ανοιχτή και όποιος γιατρός επιθυμεί μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμβληθεί καταθέτοντας αίτηση».

Ο κ. Βερβερός τόνισε πως σημειώνεται μια απροθυμία των ιδιωτών γιατρών να ενταχθούν. «Υπάρχει μια σπέκουλα από κάποιους ιατρικούς συλλόγους, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια ουσιώδης αλλαγή για τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς που θα επιλέξουν να μπουν στην δεξαμενή των οικογενειακών γιατρών. Μάλιστα τους δίνεται η δυνατότητα για ένα μήνα το χρόνο να μην προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες», υπογράμμισε.

23 σχόλια:

  1. Ε κλείστε το πια το ρημάδι.

    Τι ανοικτή πρόσκληση και κουραφέξαλα. Αφού ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος δε θα συμβληθεί.
    Και δεν είναι 500.
    442 είναι και πέφτουν.
    Ποιος βλάκας θα πληρώνει τα πάντα στο ιατρείο ΤΟΥ για ψίχουλα και ...20 μέρες "άδεια" το χρόνο!!
    Τι σόι ελευθεροεπαγγελματίας είναι αυτός.

    Απλώς επιμένουν για να κοροϊδεύουν τους Ευρωπαίους.
    Αν είδατε το ρεπορτάζ στην τηλεόραση το έχουν ψυλλιαστεί.
    Το είπε ο οικονομολόγος από τη Γερμανία ότι όλα στην Ελλάδα είναι στα χαρτιά και τίποτα στην πράξη.

    Κλείστε το επιτέλους. Βγάλτε το από τη μιζέρια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΟΤΙ Η ΠΦΥ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ! ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΦΙΛΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟ! ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ! ΑΠΛΑ ΠΟΥΛΑ ΤΡΕΛΑ......

      Διαγραφή
  2. Άσε ρε φίλε που θα μας στείλεις με το ζόρι σ' αυτούς που θες εσύ και δεν τους ξέρει η μάνα τους, να μας δουν 10 λεπτά το πολύ, όσο κρατάει μια συνταγογράφηση... να λείπει το βύσσινο... το πήραμε απόφαση ότι δεν υπάρχει πλέον δημόσια υγεία! Κι εσείς σώπα... όπου να 'ναι, θα περάσετε από το ταμείο να εισπράξετε αυτά που κάνατε...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πήρε το αυτί μου από καποιον ασφαλισμένο τυχαία, ότι του βρήκαν κάτι στον πνεύμονα κι έκανε θωρακοχειρουργική επέμβαση σε δημόσιο νοσοκομείο όπου και πλήρωσε 3000 ευρώ φακελλάκι. Τελικά δεν υποήρχε κανένα πρόβλημα και τζάμπα έκανε την επέμβαση. Και λέω εγώ τώρα, ποιος μου λέει εμένα ότι αυτό δε γίνεται κατά κόρον και κατά σύστημα, να κάνουν αχρείαστες χειρουργικές επεμβάσεις για να παίρνουν τα φακελλάκια. Αλλά αντί να ασχοληθεί με αυτά το υπουργείο υγείας ασχολείται με τον οικογενειακό γιατρό λες κι είναι κανένα έγκλημα να πάρει ο Παθολόγος 5 ευρώ από τον ασφαλισμένο ενώ τα 3000 ευρώ που θα τα βγάλει σε 50 ακριβώς χρόνια ο Παθολόγος πεντάευρο - πεντάευρο. όταν τα παίρνει ο θωρακοχειρουργός με μια κατεβασιά, δεν πειράζει και δεν ασχολούμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξανθοκηφηνας: οχι μονο οι φυσιοθεραπευτες θα παιρνουν συμμετοχη απο τον ασφαλισμενο ! Εσεις θα τους......χαρτζηλικωνετε κιολας!

      Διαγραφή
    2. Λεει μια παλιά παροιμία οτι του κακού και του χαζου διπλό δεν φτάνει αλλά μισό φτανει και περισσευει.

      Διαγραφή
    3. Το Υπουργείο πρέπει να ασχοληθεί γενικά με το ΕΣΥ. Πρέπει να καταργήσει τη μονιμότητα και την πληρη και αποκλειστική απασχόληση. Ολα τα στραβά προέρχονται ακριβώς από την μονιμότητα και την αποκλειστική απασχόληση.
      Εαν ήταν με σύμβαση ορισμένου χρόνου διορισμένοι στα νοσοκομεία οι γιατροί με τους όρους που θα έπρεπε, θα έκαναν τέτοια κόλπα;
      Ολοι δε γενικώς θα έπρεπε οι γιατροί να έχουν το δικαίωμα του ιδιωτικού ιατρείου, όπως οι πανεπιστημιακοί και οι στρατιωτικοί.
      Οσο και για την ΠΦΥ το ίδιο θα έπρεπε να γίνει. Σε δημόσιες δομές να εργάζονται με σύμβαση ορισμένου χρόνου οι οικογενειακοί γιατροί και μετά το ωράριό τους να κάνουν αν θέλουν ιδιωτικό ιατρείο.
      Και μην γράψει κανείς τη περίπτωση του ΙΚΑ. Είναι θλιβερό γιατροί να μην έχουν ακόμα καταλάβει την τεράστια διαφορά του τότε με το τώρα. Τώρα δεν εκβιάζεται ο ασθενής.Αν αποφασίσει να πληρώσει επίσκεψη θα πάει όπου αλλού θέλει και θα πάρει απο εκεί και φάρμακα και εξετάσεις.

      Διαγραφή
  4. Πω πωπω ωπω.. .....δεξαμεναρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιο συριζοκομμούνι ειναι πάλι αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρακαλω μην τονιζετε λαθος το ονομα του κου γραμματεα.Τονιζεται στην προπαραληγουσα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην ψάχνετε να βρείτε πως χρεοκόπησε το κράτος. Όταν προ κρίσεως ο μικροβιολόγος μπορούσε να πάρει απ το κράτος άνετα 500 ευρώ για κάθε πελάτη (τώρα παίρνει 70) και το 1990 τα φάρμακα κόστιζαν 7 φορές περισσότερο απ ότι τώρα (7 φορές χωρίς τον πληθωρισμό) με αποτέλεσμα μία φαρμακοποιός όταν ήμουν αγροτικός να μου πει ότι σε μια μέρα έβγαλε όσα ένας δημόσιος υπάλληλος σε τρεις μήνες, πάλι καλά που δε διαλύθηκε τελείως το κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δυστυχώς τα 500 άρια δεν τα έβλεπαν όλοι αλλά ολοι πληρώνουμε γι αυτούς που τα φούσκωναν.με καταλαβαίνεις πιστευω, αρα δεν τα φάγαμε ολοι μαζί.

      Διαγραφή
    2. Είμαι ο 11.47 και συμφωνώ απόλυτα.
      Ένας Παθολόγος.

      Διαγραφή
  8. Ο ΓΙ η Παθολογος του Κεντρου Υγειας θα βλεπει μονο τους 2.250 που θα εχει χρεωμενους η αυτους και ολους τους αλλους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τους αλλους και τον......αγροτικο πληθυσμο που του αντιστοιχει! Το ιατρειο της γειτονιας εγινε ιατρειο του......νομου! Σε λιγο και της..... περιφερειας!

      Διαγραφή
    2. Απαντηση στον 12.41 π.μ.Κανονικά ο ΓΙ η Παθολόγος ενός ΚΥ έχει ωράριο και υποχρέωση για εφημερίες. Επομένως στο ωράριό του θα δεί όποιον ασθενή τον έχει ορίσει ως οικογενειακό και φυσικά όποιον άλλο προκύψει και χρειάζεται έξέταση όπως και στις εφημερίες του. Εκεί που χρειάζεται προσοχή είναι στο αν θα κλείνονται ραντεβού να είναι μόνο για τους 2250. Τους άλλους θα τους βλέπει ως έκτακτα και επείγοντα, εφόσον θα έχουν υποτίθεται άλλον οικογενειακό γιατρό. Εκτός και αν δεν έχουν ακόμα εγγραφεί και του ζητήσουν να τους συμπεριλάβει ο έν λόγω γιατρός αν δεν έχει συμπληρώσει το νουμερο 2250. Η εγγραφή των ασθενών σε οικογενειακό θα πάρει χρόνο, δεν μπορούν να γραφτούν όλοι σε μιά εβδομάδα.

      Διαγραφή
  9. Τα αστεια τελειωσαν φουκαρα μου! Ως χθες ησουν ενας αχρηστος κηφηνας! Τωρα που γυρνουν οι ασφαλισμενοι και δεν θα βρισκουν γιατρο θα εισαι ενας επιζημιος γιαντον Τσιπρα κηφηνας! Καιρος να βγαλεις το ψωμι σου δουλευοντας συριζοκηφηνα!Αρκετα με τις εξυπναδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΑΝΤΩΣ Ο ΜΠΑΤΑΧΤΣΙΜΗΣ ΩΣ Ο ΕΥΦΥΕΣΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΕΓΩ.....ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα σου κανουν και εσενα......κερινο ομοιωμα γενικε στο Μουσειο Σταλινικων Απολιθωματων "Τακης ο λαικος αγωνισταρας"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Igo exetazi olo to zoo elini gia piato fasulada, den pirazi lefto ligo! Siderosi meta papu pari portofoli opos dagestan! Zito to geniko zito ksanto megalo ministro zito giftomi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΤΩΝ 7.21, ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΑ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΟΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ! Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ........ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΕΚΠΥ ΕΓΙΝΕ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΤΟΥ ΜΠΕΡΣΙΜΗ. ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΡΙΝ ΒΥΘΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σταματη Βαρβαρε, προχωρα την ΠΦΥ με τα καυκάσια γερόντια και απανταχού κακομοίρηδες και δυστυχισμένους. Ποιος νοήμων ασφαλισμένος θαχει για γιατρο του ενα καυκασιο γεροντι ή εναν αξιολύπητο κακομοίρη? Μόνο οι αντίστοιχοι αξιολύπητοι ασφαλισμενοι θα στραφουν στα αξιολυπητα καυκασια γερόντια...Δηλαδη.. η συντριπτικη μειοψηφεία των ασφαλισμενων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή